Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Συνέντευξη του Συντονιστή της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας


Ζήσης Ζάννας: Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α αναδεικνύεται ως μία 

συνεπής δύναμη της ριζοσπαστικής αριστεράς


Αθόρυβη δουλειά δίπλα στον κόσμο, χωρίς τυμπανοκρουσίες και παρεμβάσεις στην , είναι η ουσία της πολιτικής για τον συντονιστή της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Ζήση Ζάννα και μέλος της Κ.Ε του κόμματος. Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί   λόγω του μνημονίου, η οικονομική δυσπραγία, η φτώχια αντιμετωπίζονται μόνο συλλογικά σύμφωνα με τον κ. Ζάννα και σ΄αυτό το κομμάτι η Πιερία τα πάει πολύ καλά με αρκετές εθελοντικές οργανώσεις που βοηθούν συμπολίτες μας. Ο συντονιστής της Ν.Ε κατατάσσει ως κυρίαρχο πρόβλημα του νομού της ανεργία, χαρακτηρίζει τη  σχέση νεολαίας και πολιτικής  «μία σχέση με διακυμάνσεις που για να την κατανοήσει κάποιος σε βάθος πρέπει να εξετάσει την εποχή που μεγάλωσε αυτή η νεολαία». Αν η Νομαρχιακή Επιτροπή είναι ένα βήμα για την κάθοδο του στην Αθήνα και στην κεντρική πολιτική σκηνή θα φανεί αφού όπως επισημαίνει, «όλοι και όλες τα μέλη και τα στελέχη μας έχουν την δυνατότητα να υπηρετήσουν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ από όποια θέση τοποθετηθούν από τις συλλογικές και δημοκρατικές μας διαδικασίες».


Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ το νέο ΠΑΣΟΚ;
Κα Μιχωλού, η διαπλοκή, οι κυρίαρχοι κύκλοι εντός και εκτός χώρας, θα θέλανε πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι το νέο ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή ένα κόμμα της μνημονιακής διαχείρισης που δεν θα ενοχλούσε κατ' ελάχιστο τις επιδιώξεις τους και θα ακολουθούσε την ίδια πολιτική λιτότητας και νεοφιλελευθερισμού απέναντι στο λαό και τους εργαζόμενους. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε και αναδεικνύεται ως μία συνεπής δύναμη της ριζοσπαστικής αριστεράς με διακριτό παρελθόν και παρόν. Η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη από ένα μεγάλο κομμάτι πρώην ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, αφενός δεν μεταλλάσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ΠΑΣΟΚ, αφετέρου επιβεβαιώνει την αξιοπιστία της εναλλακτικής του πολιτικής πρότασης. Είναι κρίσιμο για τον ΣΥΡΙΖΑ να υπηρετήσει με ειλικρίνεια, χωρίς υπαναχωρήσεις τη σχέση αυτή που οικοδομείται με όλον τον κόσμο από όπου και αν προέρχεται, που επιλέγει να στηρίξει την εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση της αριστεράς .Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι και δεν επιδιώκει σε καμία περίπτωση να γίνει το νέο ΠΑΣΟΚ, άλλωστε η σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία είναι εκ των στυλοβατών του σημερινού συστήματος και συνυπεύθυνη για τις πολιτικές που εφαρμόζονται σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Σκληρά μέτρα, αλλά απαραίτητα; Ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται και ευελπιστεί οι θυσίες να πιάσουν τόπο. Ποια είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ;
Είναι πλέον κοινή παραδοχή ότι τα τρεισήμισι μνημόνια, η συνταγή της Τρόϊκα για δημοσιονομική πειθάρχηση της χώρας και “συμμάζεμα” του δημόσιου χρέους έχουν αποτύχει. Μάλιστα το δημόσιο χρέος, το οποίο ήταν και η αφορμή για την εφαρμογή των πολιτικών που ακολουθήθηκαν από το 2009 μέχρι σήμερα, το οποίο ήταν στην αρχή της κρίσης περίπου 300 δισ. Ευρώ σύμφωνα με εκτιμήσεις το 2013 θα ανέλθει σε 347 δις και 180% του ΑΕΠ από 130%, πριν το 2010. Αντίστοιχα η ανάπτυξη καταγράφει διαρκώς αρνητικό πρόσημο φτάνοντας το -6 το 2012. Την ίδια στιγμή μισθοί κουρεύονται, οι φόροι αυξάνονται, κυρίως για τους ασθενέστερους, η αγορά καταρρέει, βασικοί τομείς του δημοσίου όπως η υγεία και η παιδεία παραλύουν και η ανεργία και ανασφάλεια χτυπάει αδιακρίτως την πόρτα καθενός και καθεμιάς. Άρα εύκολα καταλήγει κάποιος στο συμπέρασμα ότι τα μέτρα είναι ιδιαίτερα σκληρά, δεν δικαιώνουν σε καμία περίπτωση τους λόγους για τους οποίους παρθήκαν, παρά μόνο αποτελούνε θηλιά που κλείνει διαρκώς στο λαιμό της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού λαού. Οι μαζικοί αγώνες που δοθήκανε τα τελευταία τέσσερα χρόνια και οδηγήσανε σε ισάριθμα κυβερνητικά σχήματα, Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά – Βενιζέλου -Κουβέλη, Σαμαρά- Βενιζέλου, αποδείξανε ότι ο λαός μας δεν δέχεται καμιά πλέον θυσία. Δεν θέλω να σας κουράζω με αριθμούς, αλλά το ποσό που εξοικονομείται από το κλείσιμο και τη συγχώνευση 118 σχολείων και νηπιαγωγείων, περίπου 300.000 ευρώ για το 2013-14, υπολείπεται του ποσού που πληρώνει ο ελληνικός λαός για την ετήσια λειτουργία του γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης του κ. Βενιζέλου. Οι θυσίες είναι βαθειά ταξικές, φορτώνονται στην πλάτη μικρών και μεσαίων και αφήνουν ανέγγιχτους την πολιτική ελίτ του τόπου, τις τράπεζες, τους εφοπλιστές, τη διαπλοκή του τόπου. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει τέρμα πια οι θυσίες, καμιά θυσία για το ευρώ, καμιά θυσία για το κεφάλαιο. Ιδρυτική πράξη της κυβέρνησης της αριστεράς η κατάργηση των μνημονίων, η άμεση διαπραγμάτευση του χρέους και διαγραφή μεγάλου μέρους του και εφαρμογή ενός προγράμματος οικονομικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας για μία νέα προοδευτική πορεία.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ανοίξει νέα μέτωπα με τις απολύσεις την κινητικότητα, την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας. Θεωρείτε ότι δεν χρειαζόταν όλα αυτά που γίνονται στο πλαίσιο των συμφωνιών με την Τρόικα;
Η υλοποίηση των μνημονίων σήμανε την κατά μέτωπο επίθεση στις δυνάμεις της εργασίας. Μέσα σε μία τετραετία πάρθηκαν πίσω κατακτήσεις ενός σχεδόν αιώνα. Κατακτήσεις αγώνων και διεκδικήσεων που ουκ ολίγες φορές βαφτήκανε με αίμα εργαζομένων. Οι όροι εργασίας πλέον στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα γυρνάνε πολλά χρόνια πίσω. Επιτρέψτε μου εδώ να πω ότι οι απολύσεις, που βαφτίστηκαν κινητικότητα, δεν είναι απλά και μόνο απαιτήσεις της Τρόϊκα, αλλά και οι μύχιες επιδιώξεις της εγχώριας οικονομικής και πολιτικής ελίτ εδώ και δεκαετίες. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι μνημονιακές κυβερνήσεις με δική τους πρωτοβουλία εφαρμόσανε μέτρα τα οποία δεν έγιναν καθ' υπόδειξη της Τρόϊκα. Σαφώς και δεν χρειάζονται αυτού του είδους τα μέτρα, είναι μέτρα που οδηγούν σε κατάρρευση την ελληνική κοινωνία και πλήρη αναποτελεσματικότητα την λειτουργία του κράτους, όπως για παράδειγμα με την δημοτική αστυνομία την οποία αναφέρατε στην ερώτησή σας και η οποία θα μπορούσε να επιδείξει αξιόλογο κοινωνικό έργο. Αυτά τα μέτρα αποσυνθέτουν την ελληνική οικονομία, εκτοξεύουν την ανεργία, αλλάζουν συνολικά τις εργασιακές σχέσεις, μετατρέπουν τη χώρα σε εργασιακό ναρκοπέδιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται με απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου του ότι όσοι έχουν απολυθεί βάσει των μνημονιακών προβλέψεων θα επαναπροσληφθούν, όπως και θα προσληφθούν και όσοι ακόμα είναι απαραίτητοι για να στελεχώσουν ένα δημόσιο παραγωγικό, αντίστοιχο των αναγκών ενός σύγχρονου κράτους πρόνοιας και δικαίου.
Βλέπετε σε βάθος χρόνου και νέα μέτρα;
Όσες φορές και αν διαβεβαιώσανε οι κυβερνήσεις ότι αυτά τα μέτρα είναι τα τελευταία διαψευστήκανε παταγωδώς. Οι πολιτικές αυτές που ακολουθούνται είναι ένα σπιράλ θανάτου και σε κάθε στροφή του σπιράλ θα απαιτούνται και νέα μέτρα. Πολύ σύντομα, μέσα στο φθινόπωρο η δικομματική συγκυβέρνηση θα αναγκαστεί να πάρει νέα σκληρά μέτρα και εκτιμώ ότι θα είναι και ο επίλογος αυτής της κυβέρνησης η οποία κάτω από το βάρος της λαϊκής αγανάκτησης και ενός κινήματος ανατροπής το οποίο επείγει, θα καταρρεύσει παρά τη στήριξη με νύχια και δόντια που της προσφέρουν οι δανειστές και τα εγχώρια κέντρα εξουσίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει σκληρή αντιπαράθεση με την Νέα Δημοκρατία για τις κυβερνητικές επιλογές και κάνει λόγο για ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής. Πως μπορεί να επιτευχθεί η ανάπτυξη στην χώρα  και υπό ποιες προϋποθέσεις;
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία βρίσκονται σε απέναντι όχθες. Η σύγκρουση δεν μπορεί να μην είναι σκληρή καθότι η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ με την διακυβέρνησή τους φέρουν την κύρια ευθύνη για την κατάσταση της χώρας, για την εξαθλίωση του ελληνικού λαού, για τη νεοαποικιοποίησή της. Δυστυχώς η αποπολιτικοποίηση της σύγκρουσης αυτής με επικοινωνιακά σκαρφίσματα, με επιλογή και ευθύνη του κόμματος της ΝΔ, οδηγεί σε περιπέτειες την ίδια την δημοκρατία μας ανοίγοντας δρόμο στο νεοφασισμό.
Η πολιτική απόφαση του 1ου ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ δίνει με σαφήνεια τις κατευθύνσεις που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση της αριστεράς για τη ανατροπή των μνημονίων και την εναλλακτική πρόταση στην κρίση, προτάσεις που θα αποτυπωθούν με μεγαλύτερη λεπτομέρεια στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Η ακύρωση μνημονίων και εφαρμοστικών νόμων, η αντικατάστασή τους από ένα πρόγραμμα οικονομικής, κοινωνικής ανόρθωσης, παραγωγικής και οικολογικής ανασυγκρότησης, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η αποκατάσταση στα προ του μνημονίου επίπεδα των εργασιακών σχέσεων, των συλλογικών διαπραγματεύσεων, του κατώτερου μισθού, της κατώτερης σύνταξης, του επιδόματος ανεργίας και των οικογενειακών επιδομάτων, η διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους, η ακύρωση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και η οικονομική-παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, είναι προγραμματικά στοιχεία που χωρίς να παραγνωρίζουμε τις δυσκολίες θα εγγυηθούν μία νέα πορεία ανάπτυξης με προοδευτικο και φιλολαϊκό προσανατολισμό.

Σε επίπεδο νομού, ποιο θεωρείτε το σημαντικότερο πρόβλημα της Πιερίας και τι κάνετε για αυτό;
Ο νομός Πιερίας από νομό πιλότο τα προηγούμενα χρόνια σε πολλούς τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, σήμερα αποτελεί ακόμα μία ψηφίδα φτώχειας και παρακμής στην συνολική εικόνα της χώρας συν την ιδιαιτερότητα του ιδιότυπου οδικού, λόγω διοδίων, αποκλεισμού από την υπόλοιπη χώρα . Ίσως ο νομός μας να βρίσκεται και σε δυσμενέστερη θέση διότι η ταξική γεωγραφία του πληθυσμού, μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, μικρομεσαία αγροτιά, ήταν τα πρώτα θύματα των μνημονιακών μέτρων με μεγάλη δυσκολία ανάκαμψης. Σοβαρότατα προβλήματα για το νομό μας είναι η ανεργία, κυρίως στους νέους, η ανθρωπιστική κρίση που δεν αργεί να φανεί, τα αποτελέσματα της λιτότητας και της παραλυσίας των κρατικών δομών, η έλλειψη σχεδίου για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και δυνατοτήτων του νομού μας και μία σειρά προβλημάτων που ανακύπτουν από τις πολιτικές της συγκυβέρνησης που ο κάθε κάτοικος του νομού τις βιώνει με περισσότερο ή λιγότερο έντονο τρόπο.
Έχουμε την χαρά να ζούμε και σε έναν νομό που από την πρώτη στιγμή ανέπτυξε ένα εκτεταμένο δίκτυο αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς βάζοντας απέναντι ακριβώς αυτά τα προβλήματα που ανέφερα παραπάνω. Το “χωρίς μεσάζοντες”, το “κοινωνικό παντοπωλείο”, η “συλλογική κουζίνα”, ο συνεταιρισμός γυναικών “μούσες Πιερίων” και άλλα παρόμοια εγχειρήματα έτυχαν μεγάλης αποδοχής και μεταφέρθηκαν σε όλη σχεδόν την υπόλοιπη Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν έξω από όλα αυτά, όπως δεν ήταν έξω από κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα των τελευταίων χρόνων, χωρίς τυμπανοκρουσίες και στημένα σόου. Τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της οργανωμένης δουλειάς με τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και τις επισκέψεις βουλευτών και στελεχών αλλά και μέσω της καθημερινής τριβής με τον κόσμο της δουλειάς και της γειτονιάς αναδεικνύει και παλεύει τα προβλήματα. Σήμερα ξέρουμε πολύ καλά ότι τα προβλήματα είναι συλλογικά, δεν αντιμετωπίζονται με ατομικές λύσεις και σίγουρα περνάνε μέσα από την πολιτική και πολιτισμική ανατροπή.

Έχετε πει  πολλές φορές πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ανοιχτό κόμμα στην κοινωνία που θέλει τους πολίτες δίπλα του. Οι ανησυχίες των πολιτών και τα προβλήματα του νομού μεταφέρονται στην Αθήνα;
Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας ζωντανός οργανισμός με αυτιά και μάτια ορθάνοιχτα στην κοινωνία. Θεωρώ ότι δίνουμε καθημερινό αγώνα να κατανοήσουμε τα προβλήματα του κόσμου σε όλο το πλάτος και το μήκος τους και νομίζω ότι το καταφέρνουμε γιατί τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι επαγγελματίες της πολιτικής αλλά εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, κομμάτι της κοινωνίας που βιώνει όπως κάθε συμπολίτης μας τα προβλήματα. Έχει ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να κρίνεται από την κοινωνία και να αναπτύσσει μία αμφίδρομη σχέση επικοινωνίας όπου θα επιβεβαιώνεται ή όχι η πολιτική του. Πάντως θα είχε ενδιαφέρον τις παραπάνω δύο ερωτήσεις να τις απευθύνετε  και στους τέσσερις κυβερνητικούς βουλευτές του  νομού μας διότι είναι εμφανής από τη μία η απουσία τους και από την άλλη η αδυναμία τους να αντιμετωπίσουνε οποιοδήποτε πρόβλημα όντας δεμένοι χειροπόδαρα στην μνημονιακή πειθαρχία του κόμματός τους.

Δήμος Κατερίνης. Ποια θα είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε επόμενες εκλογές και ποιος ο στόχος που έχει τεθεί;
Νομίζω καταρχήν ότι δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε για την τύχη και την πορεία της τοπικής αυτοδιοίκησης, ιδιαίτερα μετά τον Καλλικράτη. Αποτέλεσε το πρώτο εργαστήριο των μνημονίων και της λιτότητας, των νέων σχέσεων εργασίας, απομακρύνθηκε από την αποστολή της, έγινε απρόσωπη για μεγάλες περιφέρειες εντός του δήμου και τέλος αποστασιοποιήθηκε ή λειτούργησε υπερ των κυβερνητικών πολιτικών, εγκληματικά απέναντι στους δημότες και τους εργαζόμενους στην ΤΑ. Η περίπτωση του δήμου Κατερίνης δεν αποτελεί εξαίρεση, μία δημοτική αρχή απούσα από κάθε αγώνα, επικίνδυνα αδιάφορη ως προς τις νέες συνθήκες ζωής, όταν την ίδια στιγμή άλλοι δήμοι έχουν πάρει πρωτοβουλίες για την ανακούφιση των δημοτών τους, έχουν βρεθεί απέναντι σε ξεπουλήματα δημόσιου χώρου κλπ. Ο ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δεσμεύεται από τις πολιτικές του διακηρύξεις, τον αγώνα ενάντια στα μνημόνια, ενάντια στην περιθωριοποίηση της ΤΑ, αλλά και την συνέπεια, την αγωνιστικότητα και τις παρεμβάσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα από την παράταξη που στηρίζουμε, την “Πρωτοβουλία πολιτών για την αλλαγή στο δήμο Κατερίνης”. Το σύνθημά μας είναι ανατροπή στον Δήμο Κατερίνης και στο σχήμα χωράει κάθε δημότης και δημότισσα που πνίγεται από την κυρίαρχη πολιτική, από την αδιαφορία του δήμου, που θέλει να προσφέρει με ειλικρίνεια στην ΤΑ και δεν έχει υπηρετήσει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές από οποιαδήποτε θέση ευθύνης. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η δημοτική παράταξη έχουν τις διαδικασίες τους και όπως έχουμε μάθει όλα αυτά τα χρόνια, με σεβασμό στη δημοκρατία και την συλλογικότητα θα παρθούν σύντομα και οι αντίστοιχες αποφάσεις.

Νέοι και πολιτική. Ποια είναι η αίσθηση που έχετε για την σχέση των νέων με την πολιτική; Τους ενδιαφέρει ή γυρίζουν την πλάτη;
Ξέρετε Κα Μιχωλού, τα κινήματα νεολαίας στην ιστορία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και σφραγίσανε μεγάλες προοδευτικές αλλαγές, όπως και στην χώρα μας με την ανατροπή της χούντας. Σήμερα τα πρώτα θύματα των ασκούμενων πολιτικών είναι οι νέοι και οι νέες μας. Βιώνουν με τον πιο δραματικό τρόπο τις πολιτικές που τους επιβάλλονται καθώς τους αφαιρείται η δυνατότητα να σχεδιάσουν τη ζωή τους, το δικαίωμα της πρόσβασης σε μία αξιοπρεπή εργασία. Έτσι ο νέος και η νέα ή αναγκάζεται να εργαστεί σε δουλειές του ποδαριού, δουλειά κακοπληρωμένη χωρίς ασφάλεια, σε συγκατοίκηση με την οικογένεια, ή να μεταναστεύσει στο εξωτερικό αφυδατώνοντας τη χώρα από ανθρώπους με δυνατότητες και εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.
Η σχέση νεολαίας και πολιτικής είναι μία σχέση με διακυμάνσεις και για να την κατανοήσει κάποιος σε βάθος πρέπει να εξετάσει την εποχή που μεγάλωσε αυτή η νεολαία. Έτσι σίγουρα οι προηγούμενες δύο δεκαετίες δεν άφησαν έδαφος για πολιτικοποίηση της νεολαίας, περισσότερο καλλιεργήσανε την αδιαφορία, το ατομικό μοντέλο, απαξιώσανε την οργάνωση στις πολιτικές νεολαίες, ίσως και σε ένα βαθμό με ευθύνη των ίδιων των κομμάτων και της αριστεράς. Παρότι η νεολαία απορρίπτει τα κόμματα της συγκυβέρνησης και εκλογικά εκφράζεται με επιλογή στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αφήσει αν το θέλετε ακόμα το αποτύπωμά της. Από την άλλη είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό και η προτίμηση μέρους της νεολαίας στη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή.
Τώρα όμως όσο ποτέ η νεολαία έχει ανάγκη να επαναθεμελιώσει τη σχέση της με την πολιτική, να αντιληφθεί τη δύναμή της και τα απελευθερωτικά της προτάγματα και να μπει επικεφαλής μαζί με τους εργαζόμενους στον αγώνα για την ανατροπή με την αριστερά, να πάρει τη ζωή στα χέρια της και να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο για τη χώρα, μία νέα μεταπολίτευση που θα επιστρέψει την ελπίδα.

Πρόσφατα εκλεχτήκατε  μέλος της Κ.Ε  του ΣΥΡΙΖΑ. Θα σας ενδιέφερε η κεντρική πολιτική σκηνή;
Στην αριστερά διεκδικούμε να αντιστραφούν οι όροι με τους οποίους διεξάγεται  η πολιτική. Έτσι νοοτροπίες που ευδοκίμησαν σε άλλα πολιτικά κόμματα όπως ο καριερισμός, προσωπικοί σχεδιασμοί, αυλές δεν έχουν θέση στο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές οι νοοτροπίες δυσφήμησαν την πολιτική και διαρρήξανε την σχέση εμπιστοσύνης που πρέπει να έχει ένας πολιτικός οργανισμός με την κοινωνία. Όλοι και όλες τα μέλη και τα στελέχη μας έχουν την δυνατότητα να υπηρετήσουν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ από όποια θέση τοποθετηθούν από τις συλλογικές και δημοκρατικές μας διαδικασίες. Αυτή η αναγνώριση προσφοράς για όλες και όλους μας αποτελεί τιμή, όπως αποτελεί και αυτονόητο καθήκον ο απολογισμός, ο έλεγχος και η ενδεχόμενη ανάκληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου