Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο υπουργός Οικονομικών προετοιμάζει το έδαφος για τα νέα μνημονιακά μέτρα του Σεπτεμβρίου»


Το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και τις πολιτικές εξελίξεις:




«Ενώ η κυβέρνηση Σαμαρά ετοιμάζεται να στείλει στην ανεργία χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, ο υπουργός Οικονομικών προετοιμάζει το έδαφος για τα νέα μνημονιακά μέτρα του Σεπτεμβρίου, δηλαδή για την αύξηση στη δοσολογία του ίδιου φαρμάκου λιτότητας που εξοντώνει την κοινωνία και την οικονομία.
Αδιάφορη για τις επιπτώσεις της ασκούμενης πολιτικής, το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να μην της βάλει κακό βαθμό η τρόικα στις μνημονιακές της εξετάσεις, την ίδια στιγμή που η επικοινωνιακή της προπαγάνδα περί δήθεν ανάπτυξης πέφτει στο κενό.
Η ισοπέδωση του δημόσιου τομέα με Προεδρικά Διατάγματα, η περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και οι ιδιωτικοποιήσεις, αποτελούν το μόνο τους σχέδιο.
Πρέπει να τους σταματήσουμε. Η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και των εκφραστών της αποτελεί προϋπόθεση για τη ριζική αλλαγή πορείας της χώρας, την προστασία της δημοκρατίας και την έξοδο από την κρίση, με όρθια την κοινωνία».
* * *
Θυμίζουμε πως στη συνέντευξη του Γ. Στουρνάρα που δημοσιεύεται σήμερα στο Πρώτο Θέμα, με τίτλο Γιάννης Στουρνάρας: Θαυμάζω τον Σόιμπλε για το σθένος του, ο υπ. Οικονομικών δηλώνει μεταξύ άλλων:
«Αν θέλουμε να πάμε μπροστά και να τελειώσει το πρόγραμμα με θετικό πρόσημο, θα πρέπει πλέον το επόμενο μεγάλο βήμα να είναι η μεγάλη αναδιάρθρωση δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών.
Εταιρίες που σήμερα δεν είναι βιώσιμες, που είναι ζημιογόνες και κοστίζουν στον Έλληνα φορολογούμενο πρέπει να δούμε τι μέτρα θα πάρουμε για να τις καταστήσουμε βιώσιμες – είτε αυτά λέγονται αποκρατικοποιήσεις, είτε συρρίκνωση και προσαρμογή του μεγέθους τους, είτε συγχωνεύσεις».








7
1
0googleplus
8






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου