Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014

Αξιολόγηση για τους λογιστές της Τρόϊκα και όχι για τις ανάγκες της υγείας

Δεν μας προκαλεί καμμία εντύπωση η έκδηλη χαρά του κ. Φαρμάκη, διοικητή του Γ.Ν. Κατερίνης, για την κατάταξη του νοσηλευτικού μας ιδρύματος στα μνημονιακότερα νοσοκομεία. Άλλωστε ο κύριος Φαρμάκης ουδεμία σχέση έχει με την παραγωγή υγειονομικού έργου καθώς η τοποθέτηση του εξ' αρχής ήταν μία επιλογή συρρίκνωσης των αναγκαίων δαπανών, είσπραξης από τους ασθενείς (με υπερβάλλοντα μάλιστα ζήλο) και εφαρμογής όλων των μνημονιακών δεσμεύσεων.

Η πρόσφατη αξιολόγηση που θυμίζει αξιολόγηση τραπεζών, δεν αναφέρεται στις επείγουσες ανάγκες για επιπλέον προσωπικό, στην απαξίωση μονάδων του νοσοκομείου, στις συνθήκες εργασίες του προσωπικού, στην αδυναμία κάλυψης περιστατικών.


- Να μας πει ο κ. Φαρμάκης τον τρόπο με τον οποίο μειώθηκαν οι δαπάνες του κόστους νοσηλείας.
- Να μας πεί πόσες οργανικές θέσεις ιατρών προβλέπονται για το νοσοκομείο Κατερίνης και πόσες εξ αυτών έχουν καλυφθεί.
- Να μας πεί για τον τρόπο μείωσης των δαπανών για τα λειτουργικά έξοδα κυρίως του ψυχιατρικού τομέα;Μήπως με επιπλέον περικοπές στις συντάξεις των τροφίμων;

Ο κ. Φαρμάκης είναι ομολογουμένως ένας επιτυχημένος διοικητής νοσοκομείου. Δεν είναι τυχαίο ότι παρέμεινε σε αυτή τη θέση παρά τις εναλλαγές των μνημονιακών κυβερνήσεων. Ένας άξιος συνεργάτης του κ. Γεωργιάδη.

Η περίφημη αξιολόγηση των νοσοκομείων βασίζεται κυρίως στο ποιο λειτούργησε, καλύτερα από τα άλλα, με επιχειρηματικές λογικές και ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Ποιο δηλαδή λειτούργησε καλύτερα σαν ιδιωτική ανώνυμη εταιρεία.
Η δημόσια υγεία βρίσκεται σε κώμα. Αν δεν ανατραπούν οι μνημονιακές πολιτικές και το πολιτικό προσωπικό που τις εφαρμόζει σύντομα θα καταλήξει.

Τμήμα υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου