Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014

Δ. Χαραλαμπίδου: Οι εργαζόμενοι να καταδικάσουν τη Χρυσή Αυγή

Στην πορεία  μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, μεταξύ των οποίων και 55.000 Εβραίοι της Θεσσαλονίκης, συμμετείχε την Κυριακή 16 Μαρτίου η υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου.
Μαζί με τους επιζήσαντες των στρατοπέδων συγκέντρωσης του Άουσβιτς και του Μπιργκενάου, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και εκατοντάδες Θεσσαλονικείς, πορεύθηκε από την πλατεία Ελευθερίας μέχρι τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό, απʼ όπου στις 15 Μαρτίου 1943 ξεκίνησε το πρώτο τρένο για την κόλαση του Άουσβιτς.
«Η πόλη της Θεσσαλονίκης και ολόκληρη η Ελλάδα θυμάται και τιμά τα θύματα του ναζισμού και του φασισμού. Σήμερα ζούμε μία νέα, εξίσου επικίνδυνη, προσπάθεια αναβίωσης του φασισμού στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Η εγκληματική ιστορία των Ναζί δεν πρέπει να επαναληφθεί, καλούμε τους εργαζομένους και τους ανέργους να απομονώσουν και να καταδικάσουν το μακρύ χέρι του συστήματος, το κόμμα της «Χρυσής Αυγής» και αυτούς που συστηματικά το υποθάλπουν, καλώντας το σε παρελάσεις και εκδηλώσεις, προσφέροντάς του απλόχερα νομιμοποίηση για να εξυπηρετούν τις επιδιώξεις τους» δήλωσε η κ. Χαραλαμπίδου.

  Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου