Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Αλ. Τσίπρας προς Όλι Ρεν: Τις κόκκινες γραμμές τις βάζει η ελληνική κοινωνία

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε σήμερα στο Όλι Ρεν τη Μαύρη Βίβλο του μνημονίου που περιλαμβάνει τα τραγικά αποτελέσματα της εφαρμογής βάρβαρων μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια σε κοινωνικό και οικονομικό πεδίο. Στη συνάντηση, διάρκειας μισής ώρας, συμμετείχαν επίσης ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Χουντής, καθώς και ο Ν.Παππάς, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν κατά την έναρξη της συνάντησης ο Όλι Ρεν ρώτησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «αν επιθυμεί η Ελλάδα να βρίσκεται στο ευρωπαϊκό πλαίσιο», ο Αλ. Τσίπρας τον διέκοψε λέγοντάς του ότι γνωρίζει καλά τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και καλό θα είναι να μην συνεχίζεται αυτή η κουβέντα γατί μόνο κινδύνους εγκυμονεί για την ελληνική και την ευρωπαϊκή οικονομία.  Για τους πλειστηριασμούς ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι αν ανοίξει το θέμα τότε η φράση που ο Όλι Ρεν είπε στην ελληνική Βουλή «καλό κουράγιο Έλληνες», θα έρθει η ώρα που ο ελληνικός λαός θα την ανταποδώσει και τότε πράγματι θα χρειαστεί κουράγιο για όλους στην Ε.Ε.  Ο ευρωπαίος επίτροπος δεν σχολίασε, αλλά χαμογέλασε.    Ο Αλ. Τσίπρας εξήγησε στον Επίτροπο  Οικονομικών Υποθέσεων ότι «η ελληνική κοινωνία βάζει κόκκινες γραμμές, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του στο θέμα του φόρου των ακινήτων και στο θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας». Όταν η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις επερχόμενες  ευρωεκλογές, Ο Όλι Ρεν  σημείωσε ότι πιθανόν να είναι και αυτός υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου της Κομισιόν, και ο Αλ. Τσίπρας του ανέφερε ότι θα χαρεί να αντιπαραθέσουν τα επιχειρήματά τους για την κρίση και την πορεία της Ε.Ε. στα  ντιμπέιτ για τις Ευρωεκλογές.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε σήμερα στο Όλι Ρεν τη Μαύρη Βίβλο του μνημονίου που περιλαμβάνει τα τραγικά αποτελέσματα της εφαρμογής βάρβαρων μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια σε κοινωνικό και οικονομικό πεδίο. Στη συνάντηση, διάρκειας μισής ώρας, συμμετείχαν επίσης ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Χουντής, καθώς και ο Ν.Παππάς, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν κατά την έναρξη της συνάντησης ο Όλι Ρεν ρώτησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «αν επιθυμεί η Ελλάδα να βρίσκεται στο ευρωπαϊκό πλαίσιο», ο Αλ. Τσίπρας τον διέκοψε λέγοντάς του ότι γνωρίζει καλά τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και καλό θα είναι να μην συνεχίζεται αυτή η κουβέντα γατί μόνο κινδύνους εγκυμονεί για την ελληνική και την ευρωπαϊκή οικονομία.
Για τους πλειστηριασμούς ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι αν ανοίξει το θέμα τότε η φράση που ο Όλι Ρεν είπε στην ελληνική Βουλή «καλό κουράγιο Έλληνες», θα έρθει η ώρα που ο ελληνικός λαός θα την ανταποδώσει και τότε πράγματι θα χρειαστεί κουράγιο για όλους στην Ε.Ε.  Ο ευρωπαίος επίτροπος δεν σχολίασε, αλλά χαμογέλασε.
  Ο Αλ. Τσίπρας εξήγησε στον Επίτροπο  Οικονομικών Υποθέσεων ότι «η ελληνική κοινωνία βάζει κόκκινες γραμμές, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του στο θέμα του φόρου των ακινήτων και στο θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας». Όταν η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις επερχόμενες  ευρωεκλογές, Ο Όλι Ρεν  σημείωσε ότι πιθανόν να είναι και αυτός υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου της Κομισιόν, και ο Αλ. Τσίπρας του ανέφερε ότι θα χαρεί να αντιπαραθέσουν τα επιχειρήματά τους για την κρίση και την πορεία της Ε.Ε. στα  ντιμπέιτ για τις Ευρωεκλογές.
- See more at: http://left.gr/news/o-al-tsipras-sto-eyrokoinovoylio-gia-troika-report-synantisi-kai-me-ton-oli-ren#sthash.Dgkkhoo6.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου