Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013

ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΝΔ, ΤΟ ΑΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟ «ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ»
E-mailΕκτύπωσηPDF
laspiΗ ΝΔ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΝΕΙ ΤΡΥΠΕΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ!
Του ΚΩΣΤΑ ΑΛΕΞΙΟΥ
Για να φτάσει η ΝΔ να εκδώσει ανακοίνωση-ζουρλομανδύα, στην οποία μπλέκει, σε ένα κουβάρι, επώνυμο άρθρο της Iskra, τοΑριστερό Ρεύμα, το ΑΚΕΛ, τον Αλέξη Τσίπρα, τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ακόμα και τον … Αλέκο Αλαβάνο, φαίνεται ότι τα αδιέξοδα και ο πανικός της έχουν γίνει ανυπέρβλητα!
Άραγε τόσο ενοχλήθηκε η ηγεσία της ΝΔ (αλλά και άλλοι κατεστημένοι δημοσιογραφικοί κύκλοι), η οποίαπρωταγωνίστησε στη λήψη αποφάσεων στο Eurogroup που έθαψαν την Κύπρο, από τη νέα θέση του ΑΚΕΛ για έξοδο από την ευρωζώνη;
Πως αιφνιδίως το ΑΚΕΛ, που το υμνούσαν ως υπεύθυνο αριστερό κόμμα, το οποίο, σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ, συνομολόγησε το μνημόνιο στην Κύπρο, μετετράπη περιέργως σε «πέτρα του σκανδάλου» για τις εξελίξεις στην Ελλάδα;
Από πού κι ως πού κάποιοι μετονομάζουν αυτομάτως ένα κείμενο αρθρογράφου της Iskra σε επίσημες δηλώσεις του «Αριστερού Ρεύματος» και του Παναγιώτη Λαφαζάνη, προκειμένου να δημιουργήσουν πλασματικές εντυπώσεις, να ψαρέψουν σε θολά νερά και να επενδύσουν κακότεχνα και ιδιαίτερα φτηνάστα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ;
Το ΑΚΕΛ έλαβε μια σημαντική απόφαση για λύση χωρίς τρόικα, εκτός δανειακών συμβάσεων,εκτός μνημονίων και εκτός ευρωζώνης, την οποία ως αρθρογράφος της Iskra έκρινα ότι πιθανότατα θα έχει ιστορικές διαστάσεις για λόγους που εξήγησα (βλ. άρθρο μου εδώ).
Αυτό δεν σημαίνει ότι κατ’ ανάγκη θα πρέπει να υιοθετούν ή να χρεώνονται αυτή τη θέση δυνάμεις της Αριστεράς ή τμήματά τους.
Η απόπειρα της ΝΔ και άλλων κύκλων να κάνουν φτηνά παιχνίδια εντυπώσεων με την αρθρογραφία της Iskra υποδηλώνουν, πέραν του πανικού και το αδιεξόδου και έναν απέραντο φόβο. Φόβο ότι οι νέες εξελίξεις θα σαρώσουν τις κυβερνητικές πολιτικές.
Η Κύπρος είναι ανεξάρτητη χώρα και το ΑΚΕΛ κυρίαρχο κόμμα, που αποφασίζει το ίδιο για τις επιλογές του.
Η Αριστερά στην Ελλάδα ούτε υπαγορεύει γραμμή στο ΑΚΕΛ ούτε φυσικά αντιγράφει, υιοθετώνταςάκριτα τις όποιες επιλογές του.
Αυτήν την ώρα που η Κύπρος δοκιμάζεται και οι δυνάμεις του κυπριακού κατεστημένου ψηφίζουν οριακά τις μνημονιακές συνταγές, το ΑΚΕΛ επιχειρεί να ορθώσει το δικό του εναλλακτικό δρόμο προοδευτικής διεξόδου και σωτηρίας της Κύπρου.
Προσωπικά, σέβομαι πλήρως την αυτοτέλεια του ΑΚΕΛ και τις επιλογές του και αυτήν την ώρα της δοκιμασίας εύχομαι κάθε επιτυχία σε όλες τις αριστερές προοδευτικές δυνάμεις της Κύπρου που μάχονται ενάντια στην τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ), τις δανειακές συμβάσεις, τα μνημόνια και τις καταστροφικές πολιτικές της ευρωζώνης και της ΕΕ.
Η νίκη των συνεπών και ασυμβίβαστων αριστερών προοδευτικών δυνάμεων της Κύπρου θαείναι και νίκη για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαόΝίκη για όλους τους λαούς της περιοχής μας, της Μεσογείου και της Ευρώπης!
ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου