Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ και ο υποψήφιος αντιπερειφερειάρχης της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ παραβρέθηκε
στις εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων στην Κατερίνη και κατέθεσε στεφάνι.
«Στις 11/5/2014, ημέρα εκδηλώσεων για την επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού της 19ης Μαΐου, αποδίδουμε  τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους Πόντιους αδελφούς μας, που βρήκαν τραγικό θάνατο από τους Νεότουρκους και τους Κεμαλικούς από το 1916 έως το 1923.
Πάνω από 350.000 δολοφονήθηκαν και ακόμη περισσότεροι ξεριζώθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες. Αν και μακριά από τη μητροπολιτική Ελλάδα, ο Ποντιακός Ελληνισμός κράτησε άσβεστο το ελληνικό στοιχείο και ανέπτυξε αξιόλογο πολιτισμό, ενώ η συμβολή του σήμερα στη διατήρηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς είναι καθοριστική. 
92 χρόνια μετά τον βίαιο ξεριζωμό, ηχούν ακόμη οι κραυγές των θυμάτων που στοιχειώνουν την συνείδηση της ανθρωπότητας, απαιτώντας τον καταλογισμό των ευθυνών για τους διωγμούς και τις δολοφονίες. Η φετινή επέτειος είναι άλλη μια ευκαιρία για να δηλώσουμε ότι η ιστορική δικαίωση του Ποντίων θα πρέπει να γίνει με σκοπό να ενώσει και όχι να χωρίσει τους λαούς, κρατώντας αποστάσεις από πολιτικές και εθνικιστικές σκοπιμότητες.
Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, όπου η ελληνική κοινωνία μαστίζεται από πολιτικές που παραβιάζουν την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας και βιώνει σαφώς έναν άτυπο διωγμό των Ελλήνων, κυρίως νέων, από την Ελλάδα, ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αντλήσει δύναμη από το σθένος με το οποίο οργανώθηκαν εκείνη την περίοδο των δολοφονιών και των διωγμών οι Έλληνες του Πόντου, ώστε να αγωνιστεί για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που πλήττουν πάνω απ’ όλα την αξιοπρέπειά μας.»

γραφείο τύπου
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου