Πέμπτη, 3 Απριλίου 2014

Μαζί με το κίνημα η Περιφέρεια «θα σηκώσει» τις μπάρες των διοδίων

Μαζί με το κίνημα η Περιφέρεια «θα σηκώσει» τις μπάρες των διοδίων


«Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνουμε στην Περιφέρεια είναι να σηκώσουμε τις μπάρες των διοδίων. Εμείς θεωρούμε ότι η μετακίνηση των πολιτών είναι αναφαίρετο δικαίωμα και οι δρόμοι πρέπει να είναι πραγματικά δημόσιοι. Η περιοχή της Πιερίας πλήττεται περισσότερο από τα διόδια από κάθε άλλη περιοχή. Είναι αδιανόητο, οι τσέπες των κατασκευαστικών να είναι γεμάτες, οι παρανομίες τους ουκ ολίγες και οι πολίτες να αναγκάζονται να πληρώνουν πανάκριβα διόδια για να μετακινηθούν στο εθνικό δίκτυο της χώρας. Σε όλο το εθνικό δίκτυο της χώρας πρέπει να υπάρχουν δύο δημόσιοι σταθμοί διοδίων. Αυτό θα γίνει με την κινητοποίηση των πολιτών.», τόνισε από την Κατερίνη η υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που δόθηκε όπου έγινε η παρουσίαση του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας Στάθη Συμεωνίδη, η κ. Χαραλαμπίδου παρουσίασε αναλυτικά τους πέντε βασικούς άξονες του σχήματος για την αντιμετώπιση της ανεργίας και της αποβιομηχάνισης, των προβλημάτων των επαγγελματοβιοτεχνών, του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου, την προστασία του περιβάλλοντος, την ανακοπή της μετανάστευσης και τη στήριξη των νέων αγοριών και κοριτσιών.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων τοπικών μέσων ενημέρωσης, η Δέσποινα Χαραλαμπίδου άσκησε κριτική στη διοίκηση Τζιτζικώστα για τη διοχέτευση σχεδόν του συνόλου των κονδυλίων της περιφέρειας σε έργα εξωραϊσμού κτιρίων και προς όφελος ιδιωτικών εργολαβικών συμφερόντων. «Όταν ο κόσμος δεν έχει να φάει, δεν έχει πρόσβαση στο νερό, τη ΔΕΗ και τη θέρμανση, προτεραιότητά μας είναι να καλυφθούν οι λαϊκές ανάγκες και εμείς σαν περιφερειακή διοίκηση αυτό θα κάνουμε», σημείωσε.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις σημείωσε ότι είναι νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα και προέβλεψε ότι «στις επόμενες δημοσκοπήσεις μπορεί να έχουμε μεγάλες θετικές εκπλήξεις».

Παρουσιάζοντας τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη του σχήματος αναφέρθηκε στη συνδικαλιστική και κοινωνική δράση του Στάθη Συμεωνίδη, ο οποίος είναι εκπαιδευτικός αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Πιερίας, με ενεργό δράση και στο κίνημα κατά των διοδίων, σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και στις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης που έχουν αναπτυχθεί στην Πιερία στα δύσκολα χρόνια του μνημονίου.

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Στάθης Συμεωνίδης στην ομιλία του τόνισε ότι με τα βάρβαρα μέτρα η Πιερία έχει επιστρέψει στις δεκαετίες του ΄60 – ΄70. Σημείωσε ότι το Επαγγελματικό Λύκειο απαξιώνεται υποστελεχωμένο, χωρίς καθηγητές και χρηματοδότηση. Τόνισε ότι οι προωθούμενες φαραωνικές επενδύσεις αιολικής ενέργειας στα Πιέρια, πλήττουν στην πραγματικότητα το περιβάλλον, θα  δημιουργηθούν ελάχιστες θέσεις εργασίας και γίνονται για τα κέρδη των λίγων. Ανέφερε επίσης ότι υποβαθμίζεται ακόμη και η μετακίνηση, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι αν γκρεμιστεί η γέφυρα του Κορινού από τη γενέτειρά του την Παλαιά Χράνη μέχρι την Κατερίνη θα απαιτείται και πάλι περίπου 1 ώρα διαδρομή. «Στόχος μας είναι να σταματήσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις, να ενισχύσουμε την κοινωνική αλληλεγγύη για να σωθεί ο κόσμος και να ανοίξουμε το δρόμο για ένα εναλλακτικό σχέδιο, ώστε να ενεργοποιηθεί η κοινωνία και να δώσει το στίγμα της», σημείωσε.

Μήνυμα ανατροπής από την Πιερία

Το πρωί η Δέσποινα Χαραλαμπίδου μαζί με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Στάθη Συμεωνίδη, και με μέλη της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας, πραγματοποίησαν περιοδεία στον πεζόδρομο της Κατερίνης και στην τοπική Λαϊκή Αγορά, όπου συνομίλησαν με καταστηματάρχες, εργαζόμενους,  παραγωγούς και πελάτες, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Πιερίας. 

Κυρίαρχα θέματα στην συζήτηση με τους κατοίκους αναδείχθηκαν οι τελευταίες μνημονιακές ρυθμίσεις που πέρασε την Κυριακή, το ζήτημα της ανεργίας, της ακρίβειας, τα αδιέξοδα της νεολαίας, η κυβέρνηση αλλά και τοπικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Πιερίας, όπως η προσπάθεια από την Αιγαίον Α.Ε. να γκρεμίσει την γέφυρα του Κορινού, που αποτράπηκε με την άμεση κινητοποίηση των κατοίκων.

Στην συνέχεια η Δέσποινα Χαραλαμπίδου συναντήθηκε με τον Χρήστο Γιαννούλη υποψήφιο δήμαρχο Κατερίνης, στο εκλογικό περίπτερο της παράταξης «Άλλος Δρόμος».
Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου παραχώρησε συνεντεύξεις σε τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό της Πιερίας.


Το απόγευμα η Δέσποινα Χαραλαμπίδου πραγματοποίησε ομιλιά στο Λιτόχωρο, στην αίθουσα του  δημοτικού συμβουλίου στις 19:30, όπου χαιρέτισε και ο υποψηφιος αντιπεριφερειάρχης για το νομο Πιεριας Σταθης Συμεωνιδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου