Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2014

ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΟΥΝ!

  • Όχι στο χαράτσι των 25 ευρώ.

  • Όχι στον αποκλεισμό των φτωχών, των άνεργων και των ανασφάλιστων από το δημόσιο σύστημα υγείας.

ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΟΥΝ!

Η επιβολή των νέων χαρατσιών στην υγεία με τα 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή σε δημόσιο νοσοκομείο καθώς και η επιπλέον επιβάρυνση με 1 ευρώ για κάθε συνταγή φαρμάκων, είναι τα νέα άθλια μνημονικά μέτρα της συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Η επιβολή του 25ευρου θα κάνει την πρόσβαση των πολιτών στα νοσοκομεία ακόμη πιο δύσκολη, με αποτέλεσμα να επιδεινώνονται παθήσεις που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν έγκαιρα και το τελικό κόστος θεραπείας να εκτινάσσεται.
Η κυβέρνηση υπολογίζει ότι το μέτρο αυτό θα αποφέρει έσοδα 50 εκατ. ευρώ, κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί επειδή τα φτωχότερα στρώματα θα αποφεύγουν την εισαγωγή τους στα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα την επιδείνωση της υγείας τους αλλά και τη μεγαλύτερη συνολική επιβάρυνση του συστήματος μακροπρόθεσμα.

Από το 25ευρω και τα άλλα χαράτσια της υγείας ούτε ένα ευρώ δεν θα επιστραφεί στο δημόσιο σύστημα υγείας καθώς την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η διάλυση του ΕΟΠΠΥ, οι διαθεσιμότητες-απολύσεις με στόχο τους οδηγούς των νοσοκομείων, η επιχείρηση-λουκέτο, με επόμενο στόχο τα περιφερειακά Νοσοκομεία, η περαιτέρω συρρίκνωση των υφιστάμενων λειτουργιών των Νοσοκομείων και το βαθύ λεπίδι στις αμοιβές για υπερωρίες και εφημερίες του προσωπικού.


Όσο και να προσπαθεί ο κ. Γεωργιάδης με τηλεοπτικές παραστάσεις να δικαιολογήσει τα έργα και τις ημέρες του στο Υπουργείο Υγείας, όσο και να διαμαρτύρονται υποκριτικά τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ως κυβερνητικοί εταίροι ψήφισαν πανηγυρικά τα συγκεκριμένα μέτρα πριν λίγους μήνες, δεν μπορούν να αποκρύψουν από τον ελληνικό λαό ότι μοναδικός τους στόχος είναι η πλήρης ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας και η συνεχής οικονομική αφαίμαξη των πολιτών.

Αν τους λείπουν χρήματα όπως ισχυρίζονται για τα νοσοκομεία, ας τα αναζητήσουν ανάμεσα στους μεγάλους φοροφυγάδες, στα δώρα προς τους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές, στις μίζες της Siemens και των εξοπλισμών, τις λίστες, τα σκάνδαλα και τη διαφθορά και όχι στις τσέπες του ελληνικού λαού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η δημόσια υγεία πρέπει να παρέχεται δωρεάν σε όλους τους ανθρώπους που ζουν στη χώρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τους αγώνες των γιατρών και των εργαζομένων στον ΕΟΠΠΥ για να μη διαλυθούν οι υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μετώπου αντίστασης και ανατροπής των εργαζομένων στην υγεία, των χρηστών υπηρεσιών υγείας και των τοπικών κοινωνιών, που θα οργανώνει κοινές δράσεις για την άμεση κατάργηση κάθε μνημονιακού χαρατσιού που επιβλήθηκε στην υγεία και θα παρεμβαίνει στις διοικήσεις των νοσοκομείων για να μην αποκλειστεί κανένας ασθενής από το δημόσιο σύστημα υγείας όταν το έχει ανάγκη.

  • Να καταργηθούν όλα τα χαράτσια στην υγεία.
  • Όχι στα κλεισίματα του ΕΟΠΠΥ, τμημάτων και νοσοκομείων.
  • Όχι στις διαθεσιμότητες-απολύσεις.
  • Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.
  • Προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού με αποκατάσταση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου