Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη: Ξαναβγαίνουμε στους δρόμους (συνεχής ενημέρωση)


Το 2008, πριν από τη λήξη του, σημαδεύτηκε από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Από αστυνομικούς. Στα Εξάρχεια.



Πέντε χρόνια μετά και η αστυνομική αυθαιρεσία, η καταστολή, η βία και ο αυταρχισμός αποτελούν τα κύρια μέσα επιβολής της σκληρής νεοφιλελεύθερης και ακροδεξιάς πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Δύο διαδηλώσεις λαμβάνουν χώρα σήμερα, Παρασκευή 6 Δεκέμβρη: Το πρωί μαθητική συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή και στις 6 το απόγευμα συγκέντρωση στα Προπύλαια από φοιτητικούς συλλόγους, οργανώσεις, κομματα της Αριστεράς.
Η συνεχής ενημέρωση από τις διαδηλώσεις (φωτογραφίες από@dromografos):
11:00 Πολύς κόσμος ήδη στα Προπύλαια:
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
**************************
Παρασκευή 6 Δεκέμβρη στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια! 
-Γιατί δεν ξεχνάμε
-Γιατί επιμένουμε να αγωνιζόμαστε 
-Γιατί η εξέγερση μένει ζωντανή στη μνήμη μας 
-Γιατί τώρα πρέπει να νικήσουμε 
____________________
Στην Αθήνα, στις 11:00 το πρωί στα Προπύλαια, θα γίνει μαθητική συγκέντρωση και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.
____________________
Ανακοίνωση Νέων ΣΥΡΙΖΑ για την 6η Δεκέμβρη: Πέντε χρόνια μετά, η καταστολή συνεχίζει να καταδικάζει τα όνειρά μας
«Πέντε χρόνια μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από την κρατική καταστολή κι η τελευταία δεν έχει σταματήσει καθόλου να έχει στο επίκεντρο των επιθέσεών της τις νέες και τους νέους. Από τότε μέχρι σήμερα, το πανεπιστημιακό άσυλο έχει γίνει παρελθόν, η αστυνομία έχει εισβάλει σχεδόν σε όλους τους ελεύθερους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, εκατοντάδες νέες και νέοι έχουν ξυλοκοπηθεί και προσαχθεί αναίτια στις μεγάλες κινητοποιήσεις του αγωνιζόμενου λαού και η βία και ο αυταρχισμός έχουν γίνει τα κύρια μέσα για την επιβολή μιας πολιτικής που καταδικάζει κάθε όνειρο των νέων, που θεωρεί τις ανάγκες μας περιττό βάρος στο δρόμο για την «ανάπτυξη».
Πέντε χρόνια μετά τη νεολαιίστικη εξέγερση του Δεκέμβρη κι ακόμα παλεύουμε οι νέες και οι νέοι για όσα θα πρεπε να θεωρούνται αυτονόητα: για δουλειά με δικαιώματα, για δημόσια και δωρεάν παιδεία, για να μην είναι οι δυνάμεις καταστολής συνέχεια από πίσω μας, για ζωή με αξιοπρέπεια κι ελευθερία. 
Για όλα αυτά, λοιπόν, θα διαδηλώσουμε και φέτος στις 6 Δεκέμβρη, γιατί η εξέγερση μένει ζωντανή στις μνήμες μας, γιατί τώρα έχουμε ακόμα περισσότερους λόγους να αγωνιζόμαστε και να αντιστεκόμαστε και γιατί τώρα πρέπει να νικήσουμε. 
Όλες και όλοι την Παρασκευή 6/12, 18:00 στα Προπύλαια!»
______________________
Ανακοίνωση του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα: Πέντε χρόνια μετά, ο Αλέξης είναι πάντα παρών, η εξέγερση είναι πάντα αναγκαία
Στις 6 Δεκέμβρη συμπληρώνονται πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και την εξέγερση που την ακολούθησε. Τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008 αποτελούν σημείο αναφοράς τόσο για το πού μπορεί να φτάσει η κρατική τρομοκρατία, όσο και για το πόσο μακριά μπορεί να τοποθετηθεί ο πολιτικός ορίζοντας της ριζοσπαστικής δράσης.
Πέντε χρόνια μετά, όχι μόνο δεν έχει αλλάξει τίποτα ώστε η αστυνομία να μην είναι ένας μηχανισμός που παράγει «Κορκονέες», αλλά η αστυνομική αυθαιρεσία έχει οξυνθεί όσο ποτέ στο μεταπολιτευτικό παρελθόν. Παράλληλα, το Μνημόνιο ερειπώνει την κοινωνία και υπονομεύει κάθε προοπτική για το μέλλον.
Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία και την εξέγερση, θα ξαναβγούμε στους δρόμους γιατί επιμένουμε να θυμόμαστε, γιατί επιμένουμε να αγωνιζόμαστε.
Η ελπίδα είναι πάντα στην εξέγερση!
Πορεία, Παρασκευή 6/12, 6:00μμ, Προπύλαια
_______________________
Στην πορεία καλούν επίσης η Αντιεξουσιαστικη Κίνηση Αθήνας και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 
Φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές καλούν σε πορεία στις 11 το πρωί στα Προπύλαια, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου