Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Προκλητική επιστολή Σεραφείμ Πειραιώς προς το ΠΑΣΟΚ: Η ομοφυλοφιλία είναι σιχαμερό και ακάθαρτο αμάρτημα


Ο Σεραφείμ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ανέγνωσε στον τύπο με βαθύτατο αποτροπιασμό την είδηση πως το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε τροπολογία στον αντιρατσιστικό νόμο για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια.



Ο Σεραφείμ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ανέγνωσε στον τύπο με βαθύτατο αποτροπιασμό την είδηση πως το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε τροπολογία στον αντιρατσιστικό νόμο για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια. Και προσθέτει: «σας παρακαλούμε θερμώς να μη προχωρήσετε για προφανείς μικροκομματικούς λόγους στην υλοποίηση αυτής της ύβρεως κατά του Θεού και των ανθρώπων διότι θα φυγαδεύσετε, θα αποδιώξετε και θα αποστερηθείτε de facto ως πρόσωπα την χάρη και την ευλογία του Δικαιοκρίτου Κυρίου, την βοήθεια και την σκέπη του οποίου έχουμε καθημερινώς ανάγκη τόσον προσωπικώς όσο και εθνικώς ιδιαίτερα τώρα κατά τις κρίσιμες στιγμές που διανύει ο τόπος μας». Άλλωστε, συνεχίζει ο μητροπολίτης, απευθυνόμενος στον κ.Βενιζέλο, «η πνευματικής σας υποδομή και η οικογενειακή σας παράδοση εκ του αγίου λευΐτου πάππου σας μακαριστού παπά-Ευάγγελου Βενιζέλου αυτό επιτάσσει». Και κλείνει την επιστολή του λέγοντας «θέλω να πιστεύω ότι τα ανωτέρω δεν αποτελούν έκφραση "ταλιμπανισμού και μισαλλοδοξίας" αλλά ταπεινή υπόμνηση ευθύνης και χρέους.
Σε άλλο σημείο της επιστολής του ο Σεραφείμ επαναλαμβάνει αυτό που έχει υποστηρίξει και παλαιότερα για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια. Λέει για ότι το σύνολο των Άγιων Πατέρων «η ομοφυλοφιλία είναι σιχαμερό και ακάθαρτο αμάρτημα».
Υπενθυμίζεται ότι ο μητροπολίτης την περασμένη εβδομάδα είχε ανακοινώσει ότι θα αφορίσει όσους βουλευτές ψηφίσουν την τροπολογία επέκτασης του συμφώνου στα ομόφυλα ζευγάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου