Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Τα ψέματα τελείωσαν, ώρα ευθύνης για όλους τους βουλευτές στη συζήτηση της τροπολογίας μας για τους πλειστηριασμούς

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την απαγόρευση των πλειστηριασμών και τη στάση της κυβέρνησης, όπου τονίζεται: «Τα ψέματα τελείωσαν. Κυβέρνηση και βουλευτές βρίσκονται μπροστά στις ευθύνες τους και καλούνται να απαντήσουν. Θα ψηφίσουν την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ ή θα αφήσουν τους τοκογλύφους να πάρουν τα σπίτια των πολιτών και να κερδοσκοπούν σε βάρος τους;»


Ολόκληρη η ανακοίνωση: «Η άρση των πλειστηριασμών είναι βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας και η κυβέρνηση συνεχίζει να παίζει το θέατρο της διαπραγμάτευσης, ενώ θα όφειλε να ξεκαθαρίσει εξαρχής πως δεν συζητά ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Η Βουλή δεν μπορεί να αφήσει απροστάτευτους τους αδύναμους πολίτες απέναντι σε τοκογλύφους και διεθνή funds που καραδοκούν και επενδύουν στην καταστροφή, φτάνοντας στο σημείο να τους παίρνουν και τα σπίτια. Μπροστά σε αυτή την δυσμενή προοπτική ο ΣΥΡΙΖΑ, ως ένα ελάχιστο πρώτο βήμα προστασίας, κατέθεσε τροπολογία για παράταση προθεσμίας αναστολής πλειστηριασμών και απαγόρευση άμεσης ή έμμεσης μεταβίβασης στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων. Τα ψέματα τελείωσαν. Κυβέρνηση και βουλευτές βρίσκονται μπροστά στις ευθύνες τους και καλούνται να απαντήσουν. Θα ψηφίσουν την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ ή θα αφήσουν τους τοκογλύφους να πάρουν τα σπίτια των πολιτών και να κερδοσκοπούν σε βάρος τους;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου