Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

O ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας για την ανατροπή στην αυτοδιοίκηση

 

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 θα αποτελέσουν κορυφαία πολιτική μάχη, είτε έχουν προηγηθεί οι βουλευτικές εκλογές, όπως επιδιώκουμε, είτε όχι. Με την έννοια αυτή, η προετοιμασία μας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, εντάσσεται αντικειμενικά στον κεντρικό πολιτικό στόχο που θέτουμε, την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και της κυβέρνησης και την υλοποίηση ενός σχεδίου κοινωνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας από μία κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, από μία κυβέρνηση της Αριστεράς.
Σε όλη αυτή τη διαδικασία, η Αυτοδιοίκηση θέλουμε να είναι πολύτιμος πυλώνας αντίστασης και αλληλεγγύης, αλλά και κοινωνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης, δημοκρατίας και υπεράσπισης της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας.
Η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ "ποντάρει" την διάσωσή της σε μία «χαλαρή» αυτοδιοικητική ψήφο. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ίδια η πραγματικότητα αναδεικνύουν τα ασφυκτικά πλαίσια που θέτει το μνημόνιο, ότι πολιτικό και αυτοδιοικητικό δεν μπορούν παρά να ταυτίζονται. Ο αγώνας μας σήμερα είναι πρώτα απ’ όλα αγώνας επιβίωσης της Αυτοδιοίκησης και στη συνέχεια επαναπροσδιορισμού της σε νέες βάσεις. Δεν επιδιώκουμε τον εξωραϊσμό, αλλά την ανατροπή της βάρβαρης κυρίαρχης πολιτικής, την ανατροπή των συσχετισμών στις τοπικές κοινωνίες και την ανατροπή του σημερινού αυτοδιοικητικού χάρτη της χώρας.
Προχωρούμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές με αυτοδιοικητικά σχήματα με αντιμνημονιακά, ριζοσπαστικά, δημοκρατικά, οικολογικά και αντιφασιστικά χαρακτηριστικά, με βάση τον αυτοδιοικητικό λόγο που επεξεργαστήκαμε και τις συλλογικές θέσεις που διαμορφώσαμε, με αιχμή την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων και του Καλλικράτη. Το πρόγραμμά μάς θα αποτελέσει τον άξονα για πλατειά εκλογική συνεργασία, η οποία δεν μπορεί να αφορά ούτε φθαρμένα κόμματα, ούτε αναξιόπιστα πρόσωπα, ούτε μνημονιακού τύπου πολιτικές.
Απέναντι σε "μαζέματα" παραγόντων σε καφενεία, σε αυτοδιοικητικές φαντασιώσεις και αυτοπροτάσεις μακρυά από τον καθημερινό αγώνα για την πολιτική ανατροπή και την κοινωνική αλληλεγγύη, ο ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας επιλέγει τις συλλογικές, δημοκρατικές διαδικασίες του για την ανάδειξη του σχήματος που θα διεκδικήσει όχι απλά την καταγραφή, αλλά την ανατροπή στους Δήμους του Νομού. Έτσι ώστε την επόμενη ημέρα της αριστερής δημοτικής αρχής να εφαρμοσθεί σε πλήρη έκταση ένα πρόγραμμα ρήξεων, αλληλεγγύης με τους πολίτες και τους εργαζόμενους, μία αυτοδιοίκηση με αξιοπρέπεια σε πλήρη αντίθεση με τις καταστροφικές διοικήσεις του παρελθόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου