Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Η κυβέρνηση υπέστη σοβαρή φθορά από την πρόταση μομφής


O ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει σαφώς κερδισμένος από την πρόταση μομφής. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση εμφανίζεται ως ασθενής στην εντατική, που κρατιέται στη ζωή διασωλενωμένη στα μηχανήματα των διαπλεκόμενων ΜΜΕ.

syntagma_5.jpg



Όπως αναμενόταν, η πρόταση δυσπιστίας της κυβέρνησης που υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπερψηφίστηκε από τη Βουλή. Εντούτοις, αυτό που δεν ήταν αναμενόμενο, ήταν το μέγεθος της φθοράς που υπέστη η κυβέρνηση από την κίνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συνδυασμό με τα γεγονότα στην ΕΡΤ. Συγκεκριμένα:Στο επίπεδο των αριθμητικών συσχετισμών μέσα στη Βουλή , η κυβέρνηση έπεσε από τις 179 θετικές ψήφους της ψηφοφορίας του Ιουνίου του 2012 στις 154 χτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέραν της απώλειας τη Θεοδώρας Τζάκρη, κανένας ανεξάρτητος βουλευτής δεν στήριξε την κυβέρνηση.
Στο επίπεδο του πολιτικού περιεχομένου η κυβέρνηση ηττήθηκε καταφανώς. Όποιος παρακολούθησε τη συζήτηση, αποκόμιζε την αίσθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην κυβέρνηση και η ΝΔ κάνει, ως αντιπολίτευση, κριτική στην πολιτική του Στις τρεις ημέρες κοινοβουλευτικής διαδικασίας, η κυβέρνηση τα μόνα που είχε να πει ήταν ότι συμπονάει τους ανθρώπους που υποφέρουν από την πολιτική της και ότι ίσως και να δώσει κάτι κάποτε σε κάποιος –με την προϋπόθεση βέβαια ότι υπάρχει μεγάλο πλεόνασμα…
Στο επίπεδο των εντυπώσεων η εικόνα Σαμαρά και Βενιζέλου ήταν επιεικώς απαράδεκτη. Η θρασύτητα, οι ύβρεις, κι ο κουτσαβακισμός των κυβερνώντων ενώ δεν μπορούν να καλύψουν το πολιτικό αδιέξοδό τους, εντούτοις, συντείνουν στην απαξίωση της δημοκρατίας και της πολιτικής.
Στο επίπεδο της μαζικής κινητοποίησης ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε σημαντική αναβάθμιση της οργανωτικής ικανότητας του. Η αυταπάρνηση που έδειξαν τα μέλη του κόμματος στην προετοιμασία της συγκέντρωσης του Συντάγματος αποτελεί ισχυρή παρακαταθήκη για τι μάχες που έρχονται.
Εν ολίγοις, ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει σαφώς κερδισμένος από την πρόταση μομφής. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση εμφανίζεται ως ασθενής στην εντατική, που κρατιέται στη ζωή διασωλενωμένη στα μηχανήματα των διαπλεκόμενων ΜΜΕ. Το ερώτημα δεν είναι πλέον αν θα τελευτήσει πρόωρα τον πολιτικό βίο της, αλλά πότε.

- See more at: http://left.gr/news/i-kyvernisi-ypesti-sovari-fthora-apo-tin-protasi-momfis#sthash.NkFYI0pT.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου