Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΓΡΙΤΣΑΣ


 
 
 
   Απορίες και εύλογα ερωτηματικά δημιουργεί η σπουδή του απερχόμενου Δημάρχου Λιτοχώρου αλλά και δημοτικών συμβούλων,να υιοθετήσουν έτσι εντελώς άκριτα και ανεπιφύλακτα την πρόταση για την δημιουργία εμπορικού λιμανιού στην περιοχή της Γρίτσας. 

Χρησιμοποιώντας για μια ακόμα φορά πολιτικάντικες πρακτικές φρόντισε να περάσει με μια "ανίδεη" πλειοψηφία την μετατροπή του αλιευτικού καταφυγίου σε εμπορικό λιμάνι. Αλήθεια ποιός απο τους συμβούλους που ψήφισαν υπέρ έχει στα χέρια του μια έστω κάποια μελέτη-έστω προμελέτη? Η οριακή πλειοψηφια που επιτευχθηκε στην συγκεκριμενη συνεδρίαση, δείχνει οτι καποιοι βιάζονται να εξυπηρετήσουν μικρά η μεγάλα συμφέροντα.
Διερωτώμαστε
- για ποιούς λόγους ο νυν Δήμαρχος απέκρυπτε καθ όλη τη διάρκεια της συζήτησης, οτι βρίσκεται συμφωνία στα σκαριά μεταξύ της Λαρκο και του Λιμενικού Ταμείου για τη μεταφορά ετησίως 300.000 - 400.000 τόνων λατερίτη?
-πως μπορεί κανείς να ψηφίζει υπερ της κατασκευής του λιμανιού, χωρίς καν μελέτη αλλά μόνο έχοντας μπροστά του μια "αεριτζίδικη" πρόταση?
-Που θα βρεθούν τα κονδύλια που απαιτούνται για την κατασκευή του όποιου λιμανιού? Εχουν και εδώ σκοπό να εφαρμόσουν την πολιτική των ΣΔΙΤ, όπου οι λίγοι και εκλεκτοί καρπώνονται υποδομές και εκτάσεις του δημοσίου?
-Εγινε κάποια διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς (αλιείς, ιδιοκτήτες ξενοδοχείων κλπ)? Αν ναι, δεν γνωρίζετε οτι είναι αντίθετοι σε μια τετοια εξέλιξη?
-Υπάρχει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων? Ηδη η μεταφορά του γνωστού και "αμαρτωλού"αμμοχάλικου έχει κάνει τεράστια ζημιά στο περιβάλλον.
-Εντάσσεται το όλο αυτό εγχείρημα στις προσπάθειες δημιουργίας,για μια ακόμα φορά,χώρου ταφής αποβλήτων?

Ως ΣΥΡΙΖΑ  ειμαστε κατηγορηματικοι, οτι τα  όποια έργα ανάπτυξης και υποδομής θα πρέπει να λαμβάνουν υπ όψη τους τις ανάγκες της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και ΟΧΙ ΤΗΣ "ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ."

ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου