Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση του Τμήματος Εμπορίου και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την απελευθέρωση των μισθώσεων

  Η τρόϊκα απαιτεί και η συγκυβέρνηση συζητά την άμεση κατάργηση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου προστασίας της επαγγελματικής στέγης και πλήρη απελευθέρωση  του καθεστώτος των επαγγελματικών μισθώσεων.
  Ο επαγγελματίας, ο έμπορος, ο βιοτέχνης βιώνοντας καθεστώς πλήρους αβεβαιότητας και απόλυτης ύφεσης, χάνει κάθε δυνατότητα προστασίας της επένδυσής  του, τόσο σε εγκαταστάσεις όσο και σε υπεραξία επιχείρησης.
  Η άδικη, παράνομη και παράλογη απαίτηση της τρόϊκας απαξιώνει κάθε επιχειρηματική προσπάθεια επένδυσης σε διαμόρφωση χώρων, εγκατάσταση εξοπλισμού και μηχανημάτων.

  Χάνει με αυτό το τρόπο, κάθε δικαίωμα να αποσβέσει, έστω μέρος της επένδυσής του και μετατρέπεται σε οιωνεί θύμα εκβιασμού των ιδιοκτητών ακινήτων.
  Με την αγορά σε συνθήκες επιχειρηματικού «νεκροταφείου», καμιά τρόϊκα και καμιά συγκυβέρνηση δε νομιμοποιούνται να συζητούν και να αποφασίζουν για την οριστική εξόντωση δεκάδων χιλιάδων ΜμΕ και την αναδιάρθρωση της αγοράς υπέρ των μονοπωλιακών εμπορικών ομίλων.
  Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζοντας το συνδικαλιστικό κίνημα των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, είναι κατηγορηματικά αντίθετος σε κάθε σχέδιο υπονόμευσης του σημερινού νομικού πλαίσιου για την προστασία της επαγγελματικής στέγης.
  Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους ΜμΕ επιχειρηματίες να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην καταστροφική μνημονιακή πολιτική της συγκυβέρνησης.
  Η ανατροπή αυτή της πολιτικής και αυτών που την ασκούν είναι απόλυτη ανάγκη.
2/10/2013
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου