Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

K. Ήσυχος: Εγκληματικό και επικίνδυνο το λουκέτο που απαιτεί η τρόικα στην αμυντική βιομηχανία της χώρας

Δήλωση του Κώστα Ήσυχου, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνου για την Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα σχετικά με πληροφορίες που φέρουν την τρόικα να απαιτεί άμεσο κλείσιμο της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας και την απόλυση όλων των εργαζομένων χωρίς αποζημιώσεις

Εάν πράγματι αληθεύουν οι σχετικές δημοσιογραφικές πληροφορίες, το επόμενο βήμα της τρόικας πιθανόν να είναι ο χαρακτηρισμός των υπηρετούντων την Άμυνα ως πλεονάζον προσωπικό!
Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί απαράδεκτο, επικίνδυνο και εγκληματικό το τελευταίο αίτημα της τρόικας, που απειλεί την, εδώ και πολλά χρονιά, βαριά τραυματισμένη αμυντική βιομηχανία της χώρας από τις πολιτικές της μεθοδευμένης συρρίκνωσης, της απαξίωσης και της υπεργολαβίας.
Το πολυτιμότερο κεφάλαιο στην βιομηχανία αυτή, δηλαδή οι εργαζόμενοι, εδώ και πολλούς μήνες δεν αμείβονται σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις του Δημοσίου. Ο νευραλγικός τομέας της βιομηχανίας αυτής είναι άμεσα συνδεδεμένος με τις αδιαπραγμάτευτες αξίες της εθνικής αξιοπρέπειας, της άμυνας του δημόσιου και λαϊκού συμφέροντος.
Δεν μένουν πια λέξεις για να περιγράψουμε τις πολιτικές ενδοτισμού που ακολουθούνται. Το μόνο πλεόνασμα που θα πετύχει αυτή η κυβέρνηση μέχρι το τέλος του έτους θα είναι πλεόνασμα υποκρισίας, ακραίων νεοφιλελεύθερων και βάρβαρων μέτρων και συνέχιση της «κοινωνικής γενοκτονίας». Η εναλλακτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας στηρίζεται στην διαφύλαξη του δημοσίου καθεστώτος, την ουσιαστική ανασυγκρότησή της, τις πολυμερείς και πολυδιάστατες διεθνείς συνεργασίες, που θα την καταστήσουν όχι απλά βιώσιμη αλλά και αναπτυσσόμενη σε στρατηγικούς τομείς, τόσο για την εγχώρια προμήθεια των ενόπλων δυνάμεων της χώρας όσο και σε εξαγωγικές δραστηριότητες. Όλα αυτά βασίζονται σε αξιοπρεπείς και δημοκρατικές εργασιακές σχέσεις, με ισχυρή θωράκιση των σχέσεων εργασίας και συλλογικές συμβάσεις.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου