Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

«Σταματήστε κάθε συζήτηση για την εκποίηση της αμυντικής βιομηχανίας»


Η δήλωση των Θοδωρή Δρίτσα και Βασίλη Χατζηλάμπρου για τις σημερινές «διαπραγματεύσεις» της Κυβέρνησης με την τρόικα για την εγχώρια αμυντική βιομηχανία

Όπως τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η μνημονιακή κυβέρνηση «κατέστησε την εγχώρια αμυντική βιομηχανία αντικείμενο μιας ασπόνδυλης "διαπραγμάτευσης" χωρίς αρχή, μέση και τέλος». Με την κοινή τους δήλωση την καλούν να θέσει άμεσα τέλος σε κάθε συζήτηση για την εκποίηση των ΕΑΣ και της ΕΛΒΟ. Αναλυτικά η δήλωση:
"Το περίφημο σχέδιο για την «Νέα Ελλάδα» του Αντώνη Σαμαρά αποδείχθηκε γρήγορα όνειρο θερινής νυκτός και μικρής διάρκειας. 

Αδύναμη και χωρίς ολοκληρωμένη πρόταση η Κυβέρνηση κατέστησε την εγχώρια αμυντική βιομηχανία αντικείμενο μιας ασπόνδυλης «διαπραγμάτευσης» χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Μεγάλος απών από τις συζητήσεις με τους τροϊκανούς οι πραγματικές ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων σε πυρομαχικά, οπλικά συστήματα και οχήματα, που αρκούν για να διασφαλίσουν την βιωσιμότητα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ ΑΒΕΕ) και της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ ΑΒΕ). 
Μεγάλοι χαμένοι οι εργαζόμενοι για τους οποίους κανείς πλέον δεν ενδιαφέρεται. 
Οι συζητήσεις που γίνονται πίσω από τις κλειστές πόρτες της οδού Νίκης αποτελούν ένα ακόμα σκάνδαλό σε βάρος της άμυνας και του δημοσίου συμφέροντος. 
Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα κάθε περαιτέρω συζήτηση με τους τροϊκανούς. ΕΑΣ και ΕΛΒΟ είναι περιουσία του ελληνικού λαού. Δεν παζαρεύονται, δεν εκποιούνται, δεν κλείνουν."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου