Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ για την επίθεση του Δημάρχου κ Χιονίδη στο πρόσωπο του αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΠΡΟΦΑΝΗΣ Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΤΟΥ Κ. ΧΙΟΝΙΔΗ. 
ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ "ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΥΣ" ΚΑΙ ΕΚΡΗΓΝΥΤΑΙ!

Καταγγέλλουμε στον λαό της Κατερίνης και όλης της Πιερίας το  απαράδεκτο σκηνικό κατά του ΣΥΡΙΖΑ και  προσωπικά κατά του Προέδρου του σ. Τσίπρα που προσπάθησε να στήσει ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, επιδιώκοντας  μάλιστα να παρθεί και σχετική καταδικαστική απόφαση κάτι που πήρε πίσω μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.
    Έφθασε στο σημείο  με αφορμή την έκφραση «βλαχοδήμαρχοι» να καταγγείλει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν τα βάζει με όλους τους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ότι δήθεν παρεμβαίνει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ότι δεν σέβεται την διάκριση των εξουσιών!, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απαξιώνει και την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους ανθρώπους της .
     Ο κ. Χιονίδης ο οποίος επιχαίρει γιατί λέει πρώτος χαρακτήρισε εταίρες τους διοικούντες την ΚΕΔΕ προσβάλλεται για τη λέξη «βλαχοδήμαρχοι» που ειπώθηκε για όσους δημάρχους του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. συμπλεύσανε με τις μνημονιακές κυβερνήσεις, υποστείλανε τον αγώνα για την ανεξαρτησία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποδεχτήκανε τις απολύσεις, τις μειώσεις των πόρων, τις ευθείες παρεμβάσεις της Τρόικα και της κυβέρνησης στους Δήμου και διοικούν ακόμα με όρους ρουσφετιού, συναλλαγής, αδιαφάνειας, κτυπήματος στην πλάτη και άκρατης υποσχεσιολογίας.
      Αυτούς καταγγείλαμε με τον καταγεγραμμένο ιστορικά όρο «βλαχοδήμαρχοι» και όσοι  αναγνωρίζουν αυτά τα χαρακτηριστικά στον εαυτό τους δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που φταίει αλλά αυτοί που λειτουργούν έτσι.
    Ο  ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σαν λαϊκό θεσμό συμμετοχής των πολιτών και όχι σαν μακρύ χέρι της κάθε κυβέρνησης ή ως εφαλτήριο για πολιτική, κοινωνική ή άλλη ανέλιξη.
     Άλλοι είναι που με τις πράξεις τους απαξιώνουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους ανθρώπους τους, οι ίδιοι που τα βάζουν με τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δήθεν τους απαξιώνει.
      Τους διαβεβαιώνουμε ότι θα αποτύχει οικτρά η προσπάθειά τους να κρυφτούν πίσω από τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που δίνουν καθημερινή μάχη για την ανεξαρτησία της με όρους διαφάνειας και χρηστής διοίκησης πλάι στους καθημερινούς αγώνες και την αγωνία των δημοτών.
 Ο αγώνας του ΣΥΡΙΖΑ  σήμερα είναι πρώτα απ’ όλα αγώνας επιβίωσης της Αυτοδιοίκησης και στη συνέχεια επαναπροσδιορισμού της σε νέες βάσεις. Δεν επιδιώκουμε τον εξωραϊσμό, αλλά την ανατροπή της βάρβαρης κυρίαρχης πολιτικής, την ανατροπή των συσχετισμών στις τοπικές κοινωνίες και την ανατροπή του σημερινού αυτοδιοικητικού χάρτη της χώρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου