Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την δρομολογούμενη κατάργηση του ΕΟΠΥΥ




 "Να τους καταργήσουμε προτού καταργήσουν το δικαίωμα στην υγεία"



  Λειτουργώντας ως αγγελιοφόρος της τρόικας ο υπουργός Υγείας παράλληλα με το κλείσιμο των δημόσιων νοσοκομείων προαναγγέλλει και την οριστική κατεδάφιση δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. 

Αφού οι μνημονιακοί προκάτοχοί του δημιούργησαν με τυμπανοκρουσίες τον ΕΟΠΥΥ, τώρα με πανηγυρικό τρόπο ουσιαστικά τον καταργούν. 
Οι παραπλανητικές δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη περί δημιουργίας ενιαίου φορέα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σημαίνουν το κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ, τη διαθεσιμότητα χιλιάδων εργαζομένων για να καλυφθεί η μνημονιακή δέσμευση των 12.500 για κινητικότητα και βεβαίως παράδοση των υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας σε μεγάλες επιχειρήσεις υγείας από τις οποίες θα επιλέξει να «αγοράζει» υπηρεσίες ο νέος ΕΟΠΥΥ, με περαιτέρω επιβάρυνση των ασθενών που ήδη ταλαιπωρούνται και πληρώνουν από την τσέπη τους έχοντας μειωμένες παροχές.
Είναι φανερό πως η λύση στα προβλήματα του συστήματος υγείας στη χώρα μας βρίσκεται στον αντίποδα των μνημονιακών πολιτικών με αναβάθμιση και επαρκή στελέχωση των σταθερών δομών του ΕΟΠΥΥ, με πλήρη λειτουργία, εξοπλισμό και στελέχωση των εργαστηρίων, με αναπροσανατολισμό της λειτουργίας των πολυιατρείων στην κατεύθυνση του διευρυμένου ωραρίου και της ολοκληρωμένης λειτουργίας Κέντρων Υγείας αστικού τύπου.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ η πλήρης πρόσβαση όλων των πολιτών χωρίς αποκλεισμούς και «εισιτήρια της ντροπής» στο σύνολο των δημόσιων δομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας, είναι αδιαπραγμάτευτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου