Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, μετά από κάλεμα των Νέων του ΣΥΡΙΖΑ και αντιφασιστικών συλλογικοτήτων, αντιφασιστική - δημοκρατική συγκέντρωση στην Κατερίνη. Η δολοφονία του Π. Φύσσα από τους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, κάνουν επείγουσα ανάγκη ένα πλατύ μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων για την δημοκρατία και την ανατροπή της μήτρας που γεννάει το φασισμό, τα μνημόνια και η φτώχεια. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Κατερίνης με συνθήματα ενάντια στο φασισμό και το μνημόνιο.

Ακολουθεί το κείμενο των Νέων του ΣΥΡΙΖΑ που διαβάστηκε:



Το βράδυ της Τρίτης 17-09-2013 ο 34χρονος Παύλος Φύσσας, αγωνιστής του αντιφασιστικού κινήματος, δέχτηκε δολοφονική επίθεση από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Η ενέδρα της συμμορίας των νεοναζί έξω από καφετέρια στο Κερατσίνι είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο ακόμη ενός νέου ανθρώπου από τους αιμοσταγείς δολοφόνους των υμνητών του Χίτλερ. Με μαχαιριά στη καρδιά χτύπησαν οι φασίστες ενώ για μία ακόμα φορά παρακολουθούσε την επίθεση ομάδα ΔΙΑΣ, η οποία δεν έκανε απολύτως τίποτα για την αποτροπή της δολοφονίας.
Λίγες μέρες μετά τη δολοφονική επίθεση στο Πέραμα από ροπαλοφόρους Χρυσαυγίτες κατά μελών του ΚΚΕ ήρθε ο τραγικός θάνατος του γνωστού ως Killah P , γνωστού αντιφασίστα στο Κερατσίνι, με την οργή όλων να ξεχειλίζει. Δεν είναι μόνο οι δολοφονικές επιδρομές και τα βασανιστήρια σε μετανάστες ο στόχος των νεοναζί, αλλά και η ίδια η Αριστερά, ο αντιφασιστικός αγώνας και το εργατικό-λαϊκό κίνημα, που αυτές τις μέρες βρίσκεται στους δρόμους για να ανατρέψει τα σχέδια της ακροδεξιάς κυβέρνησης. Τα τσιράκια των εφοπλιστών και των μεγαλοκαναλαρχών κάνουν ότι μπορούν για να τσακίσουν τους αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας, δεν διστάζουν να δολοφονούν εν ψυχρώ κόσμο του μόχθου και αγωνιστές, για να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν τις μεγάλες κινητοποιήσεις του λαού.
Είναι οι ίδιοι που πάνε χέρι-χέρι με την κυβέρνηση Σαμαρά και στηρίζουν με τον πιο βρώμικο τρόπο τις αντιλαϊκές πολιτικές της. Η θεωρία των »δύο άκρων», που έχει υιοθετήσει η μνημονιακή κυβέρνηση και τσουβαλιάζει τη νεοναζιστική συμμορία με τους αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας, είναι άκρως επικίνδυνη, αλλά καθόλου τυχαία, γιατί αυτό που επιδιώκει είναι η προάσπιση των συμφερόντων των δυνάμεων του κεφαλαίου και έχει αποδείξει, ότι είναι διατεθειμένη να κάνει τα πάντα για να τα υπερασπιστεί. Η συστημική Χ.Α άλλωστε έχει δηλώσει ξεκάθαρα, λίγες μέρες μετά την επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ, ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να τσακίσει τους αγώνες των εργαζομένων προς όφελος των Ελλήνων εφοπλιστών. . Είναι το μακρύ χέρι του συστήματος και της κυβέρνησης για να περάσουν τα μνημόνια με το λαό φοβισμένο.
Καμία ανοχή στους φασίστες της Χ.Α! Να βάλουμε ένα τέλος στο νεοναζιστικό έκτρωμα μέσα στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία , στις γειτονιές. Ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία έχουν αποδείξει ότι με τους αγώνες τους τσακίζουν το φασισμό.
Δεν τους φοβηθήκαμε ποτέ, δε θα τους φοβηθούμε σήμερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου