Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Πέραμα: Δολοφονική επίθεση από 50 χρυσαυγίτες σε βάρος μελών του ΚΚΕ - 9 τραυματίες

Ο τρόπος και η μανία με την οποία έδρασαν δείχνουν ότι ήθελαν νεκρo

αναφέρει ο «Ριζοσπάστης» - σε συγκέντρωση στις 6 μ.μ. στο Πέραμα καλούν οι οργανώσεις Πειραιά του ΚΚΕ και της ΚΝΕ - «κάνουμε ενέργειες» εναντίον μεταναστών είχε δηλώσει ο βουλευτής Λαγός τον Ιούνιο λίγο πριν την δολοφονική επίθεση στο Πέραμα εναντίον αιγύπτιων ψαράδων






Δέυτερη, μέσα σε λίγους μήνες, δολοφονική επίθεση της ναζιστικής συμμπορίας στην περιοχή του Περάματος. Μετά το ρατσιστικό χτύπημα του Ιουνίου εναντίον αιγύπτιων ψαράδων (δείτε παρακάτω), οι χρυσαυγίτες επιτέθηκαν με ρόπαλα εναντίον μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ .
Η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ και η Νομαρχιακή Οργάνωση Πειραιά της ΚΝΕ καταγγέλλουν τη δολοφονική και άνανδρη επίθεση περίπου 50 φασιστών της Χρυσής Αυγής με ρόπαλα, από τα οποία προεξείχαν πρόκες σε συνεργεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που προπαγάνδιζαν το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή. Η επίθεση ήταν δολοφονική, χτυπούσαν στο ψαχνόοδηγώντας 9 άτομα στο νοσοκομείο. «Είναι μια ακόμη απόδειξη ότι πρόκειται για τσιράκια της εργοδοσίας, ότι λειτουργούν για λογαριασμό των αφεντικών, ότι είναι φανατισμένοι απέναντι σε αγωνιστές του ταξικού κινήματος και κυρίως απέναντι στους κομμουνιστές», σχολιάζει το ΚΚΕ στη σχτική ανακοίνωση και συνεχίζει κατονομάζοντας γνωστούς χρυσαυγίτες της περιοχήςς: «Οι συγκεκριμένοι "παλικαράδες", όπως ο Πανταζής, επικεφαλής της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, ο Καστρινός και άλλοι που αναγνωρίστηκαν, δεν έκαναν κανένα μεγάλο κατόρθωμα. Ο λαός σήμερα μπορεί και πρέπει να τους απομονώσει. Στην εργατούπολη του Περάματος, στις εργατογειτονιές του Πειραιά δεν έχει καμιά δουλειά το βρώμικο ποδάρι του φασισμού» (πηγή: 902.gr). Ακολουθεί το σχετικό ρεπορτάζ του «Ριζοσπάστη» και η πρόσφατη, προαναγγελθείσα από το νυν βουλευτή των νεοανζί Γ. Λαγό, επίθεση χρυσαυγιτών εναντίον αιγύπτιων ψαράδων στο Πέραμα:

Το ρεπορτάζ του «Ριζοσπάστη» για την επίθεση των νεοναζί:
Υπουλη και δολοφονική επίθεση, με μανία που δείχνει ότι ήθελαν νεκρό, εξαπέλυσαν χτες αργά το βράδυ χρυσαυγίτες στο Πέραμα, σε βάρος συνεργείου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που έκανε αφισοκόλληση για το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Τα φασιστοειδή έστησαν ενέδρα μέσα στο σκοτάδι και επιτέθηκαν στους κομμουνιστές στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, λίγα μόλις μέτρα από την πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.
Ο τρόπος που έδρασαν και τα εργαλεία της επίθεσης παραπέμπουν σε τακτικές μαφίας: Με αυτοκίνητα και μηχανάκια, βγήκαν από τα γύρω στενά και ύπουλα επιτέθηκαν στα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με σιδερολοστούς και κοντάρια, στην άκρη των οποίων είχαν προσαρμόσει αιχμηρά αντικείμενα. Με τα ίδια εργαλεία ξέσπασαν τη μανία τους και στα αυτοκίνητα του συνεργείου της αφισοκόλλησης, με αποτέλεσμα, εκτός από τα σπασμένα τζάμια, να προκαλέσουν ακόμα και τρύπες στις λαμαρίνες!
Οι χρυσαυγίτες ήταν περισσότεροι από 30 και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, άλλοι με κράνη και άλλοι με μπλούζες. Ορισμένοι από αυτούς, όπως και ο επικεφαλής τους, φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής. Από τα μέλη του ΚΚΕ και άλλους αυτόπτες μάρτυρες ως επικεφαλής της ομάδας των τραμπούκων αναγνωρίστηκε ο γνωστός χρυσαυγίτης του Περάματος, Πανταζής. Αναγνωρίστηκε επίσης ο χρυσαυγίτης Καστρινός.
Ο απολογισμός της μαφιόζικης επίθεσης ήταν εφτά τραυματίες (σσ η ανακοίνωση των τοπικών οργανώσεων κάνουν λόγο για 9 τραυματίες), που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όλοι στελέχη του ΚΚΕ. Μεταξύ αυτών ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης και άλλα μέλη της διοίκησης. Είναι φανερό ότι η δράση του ΚΚΕ στην περιοχή και η επιρροή του ταξικού Συνδικάτου Μετάλλου στους μεταλλεργάτες της Ζώνης ήταν το κίνητρο της επίθεσης από τα μαντρόσκυλα της μεγαλοεργοδοσίας. Λίγες βδομάδες πριν, με βίντεο που γύρισαν «εν κρυπτώ» στη Ζώνη, είχαν εξαπολύσει ανοιχτά απειλές σε βάρος του ταξικού συνδικάτου και στελεχών του ΠΑΜΕ.
Δίνοντας άμεση απάντηση, η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλούν σήμερα σε συγκέντρωση, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα (Πηγή: Ριζοσπάστης).
Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, μιλά «στο Κόκκινο» (105,5) για τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο ίδιος και μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα:





Ιούνιος 2013: Ο χρυσαυγίτης Λαγός προειδοπεί για «ενέργειες» εναντίον μεταναστών λίγο πριν τη δολοφονική επίθεση σε αιγύπτιους ψαράδες
Λίγες ώρες πριν την φασιστική επίθεση σε μονοκατοικία όπου ζουν πέντε Αιγίπτιοι ψαράδες με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό ενός εξ' αυτών, ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, σε ομιλία του στο Πέραμα δήλωνε πως "από εδώ και πέρα οι αιγύπτιοι ψαράδες στο Κερατσίνι θα δίνουν λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή":
Λίγο αργότερα, μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης με 20 μηχανάκια επιτέθηκαν σε μονοκατοικία όπου ζουν πέντε Αιγύπτιοι ψαράδες, προκαλώντας ζημιές και τραυματίζοντας πολύ σοβαρά τον έναν εξ’ αυτών.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου