Σάββατο, 3 Αυγούστου 2013

Μπερδεύεται η προσπαθεί να μας μπερδέψει η κ. Βούλτεψη; του Αντώνη Δ. Μάντζιου, οικονομολόγου , Δημοτικού συμβούλου Κατερίνης


     Με το νέο της πόνημα με τίτλο «Αυτή είναι η «οικονομική αυτοτέλεια, κύριοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;» η κ. Βούλτεψη  που κατά το συνήθειο στέλνει σε τοπικά blogs,  χωρίς όμως να υπογράφει, με την ιδιότητά της ως κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Ν.Δ., φαίνεται να μπερδεύει τα τρόλεϊ με τα μούσμουλα ή άλλως την σύλληψη για χρηματισμό του αντιδημάρχου Χαϊδαρίου με το Οικονομικό Παρατηρητήριο των ΟΤΑ.
     Κατά αρχάς να σημειώσουμε ότι η Δημοτική Αρχή  του Δήμου Χαϊδαρίου υποστηρίχτηκε και ανήκει στη Ν.Δ. και αυτούς αφορά και η κατηγορία που απευθύνει η ίδια λέγοντας ότι όλοι το γνωρίζανε ή μήπως αφορά και την ίδια ως βουλευτή της Ν.Δ. στην Β΄ Αθηνών και ως παλαιό στέλεχος της Ν.Δ.; Και να μην ξεχάσουμε εδώ τις καταδίκες των Ψωμιάδη και Παπαγεωργόπουλου  ενδεικτικά και όλως τυχαίως από το κόμμα της Ν.Δ.

       Κατά δεύτερο η ηγεσία  των οργάνων της ΚΕΔΕ ΠΕΔ κλπ  ανήκουν στα συγκυβερνώντα κόμματα γι αυτό και πέρα από φωνές δεν έχουμε ουσιαστικές αντιδράσεις για τα τεκταινόμενα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
     Τρίτο το Οικονομικό Παρατηρητήριο δεν έχει καμία σχέση με την διαφθορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μιας και ο χρηματισμός των παραγόντων των Ο.Τ.Α. κυρία Βούλτεψη  δεν αποτελεί έσοδο των δήμων προς το παρόν τουλάχιστον γιατί  και από τον Στουρνάρα όλα είναι πιθανά.
     Γιατί μέσω του Οικονομικού Παρατηρητηρίου ελέγχεται η εκτέλεση του προϋπολογισμού κατά μήνα και αν έχουμε υπερβάσεις πλέον του 10%, σταματάνε οι προσλήψεις  ( 8μηνίτες ή δημηνίτες εργάτες καθαριότητας για να μην πάει ο νους σας στο κακό) και αυξάνονται τα τέλη και οι φόροι που πληρώνουν οι δημότες. Και οι υπερβάσεις του προϋπολογισμού προέρχονται κύρια από εξωγενείς παράγοντες όπως η μείωση της χρηματοδότησης από το κράτος, οι  απολύσεις της κυβέρνησης  στους δήμους ( η δημοτική αστυνομία έφερνε έσοδα στους δήμους), από την ύφεση που φέρνει σε δύσκολη θέση δημότες και επαγγελματίες στο να καταβάλλουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο Δήμο.
     Αν ήθελε η κ. Βούλτεψη και η κυβέρνηση της να πατάξει την διαφθορά στους Δήμους
 ( αν και πιο πολλά γίνονται στην εφορία με την κάλυψη της κυβέρνησης σύμφωνα με την τελευταία εγκύκλιο του Στουρνάρα)  θα εφάρμοζε τους νόμους που προβλέπουν τον συμπαραστάτη του πολίτη και του δημότη, θα όριζε ελεγκτή νομιμότητας όπως προβλέπεται από το νόμο, θα νομοθετούσε ώστε  οι αποφάσεις των δήμων  με τις οποίες χαρίζονται δεκάδες χιλιάδες ευρώ πρόστιμα σε επαγγελματίες και να αναρτώνται στην διαύγεια και να στέλνονται προς έλεγχο στην ελεγκτή νομιμότητας, θα άνοιγε στην διαφάνεια στην λειτουργία της εκτελεστικής επιτροπής, θα έφερνε την απλή αναλογική στον Δήμο,  στις διάφορες δημοτικές επιτροπές και στη σύνθεση των δημοτικών επιχειρήσεων, θα ευνοούσε τη συμμετοχή των πολιτών και των οργανώσεών του στις διοικήσεις των δήμων και πρώτα από όλα θα έδινε τα οφειλόμενα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε πόρους και αυτοτέλεια ώστε να μπορούν κάνουν την δουλειά  τους εξυπηρετώντας τους πολίτες.
      Αλήθεια κ. Βούλτεψη που ασχολείστε με όλα, γιατί δεν φαίνεται ο χρηματισμός στο πόθεν έσχες το οποίο ισχύει από τον Καλλικράτη για τα στελέχη των Δήμων; Γιατί δεν δουλεύουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί; Γιατί δεν εφαρμόζονται οι νόμοι με ευθύνη της κυβέρνησή σας ;
     Κάνατε την Τοπική Αυτοδιοίκηση πιστό αντίγραφό σας, το μακρύ χέρι της κυβέρνησης και του μνημονίου, παραβιάζονται οι νόμοι , ανέχεστε την αδιαφάνεια, υποχρηματοδοτείται τους δήμους, απολύεται χρήσιμο προσωπικό τους και μετά μας βγάζετε και τη γλώσσα επικαλούμενοι το Παρατηρητήριο, την επιτροπεία και μας απειλείται με την επιβάρυνση των δημοτών  με νέους φόρους και τέλη ως ποινή για υπερβάσεις του προϋπολογισμού εξ αιτίας της δικής σας καταστροφικής πολιτικής!
       Και συνεργάτες σε αυτή την πολιτική  έχετε όλους αυτούς τους δημάρχους που ανέχονται αν δεν συναινούν στην πολιτική σας, αρνούνται τις  κινητοποιήσεις, αρνούνται τον αγώνα για μια άλλη αυτοδιοίκηση και που και που ρίχνουν καμιά μπαταριά για την τιμή των όπλων ή σε μια προσπάθεια να επανέλθουν στα ίδια αξιώματα με τις ίδιες πολιτικές, ενώ κάποιοι διώκονται ή καταδικάστηκαν για διαφθορά.
      Είστε οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος κ. Βούλτεψη,  κ. Βούλτεψη κοινοβουλευτική εκπρόσωπε του συγκυβερνώντος κόμματος της Ν.Δ.. Η  πολιτική της κυβέρνησής στους δήμους είναι το ίδιο καταστροφική και επικίνδυνη όπως η όλη πολιτική σας. Δικό σας δημιούργημα  αυτή η εικόνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και  δικοί σας οι δήμαρχοι που σας ανέχονται και   πολιτικά προσκείμενοί σας πολλοί είτε ως κατηγορούμενοι είτε ως καταδικασθέντες.
        Γι αυτό και ο αγώνας για μια άλλη Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι παράλληλα και αγώνας για την ανατροπή της συγκυβέρνησης του μνημονίου και παράλληλα αγώνας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της πατρίδας μας στην οποία πολύ σοβαρό ρόλο θα έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Κατερίνη 2/8/2013
Αντώνης Δ. Μάντζιος, οικονομολόγος
Δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης
Επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών για
την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου