Τρίτη, 27 Αυγούστου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Διαθεσιμότητα, η χαριστική βολή στον δημόσιο τομέα και τις κοινωνικές υπηρεσίες


Οριστικοποιήθηκαν σήμερα οι αποφάσεις για τις οργανικές θέσεις που θα καταργηθούν ανά υπουργείο, αλλά και ο αριθμός των εργαζομένων που θα ενταχθούν στο «πρώτο κύμα» διαθεσιμότητας-κινητικότητας (12.500 υπάλληλοι ως το τέλος του Σεπτέμβρη του 2013), κατά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:
Η κυβέρνηση Σαμαρά δίνει τη χαριστική βολή στο δημόσιο τομέα και τις κοινωνικές υπηρεσίες προς τους πολίτες. Το κλείσιμο και οι συγχωνεύσεις των δομών του δημοσίου, οι απολύσεις και οι επισφαλείς συνθήκες εργασίας των εργαζομένων δεν συνιστούν «μεταρρύθμιση» ή «εξορθολογισμό» του κράτους, αλλά διάλυση κάθε σπιθαμής κοινωνικού κράτους και κάθε δυνατότητας ανασυγκρότησης και ανόρθωσης της οικονομίας.
Το κράτος και ο δημόσιος τομέας δεν είναι τσιφλίκια της κυβέρνησης και των δανειστών για να τα αποτελειώσουν. Σε συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης το δημόσιο πρέπει να αποτελέσει εκείνο το εργαλείο στήριξης τόσο της ανάπτυξης και της επανεκκίνησης της οικονομίας, όσο και των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, της παιδείας, της υγείας και των υπολοίπων δομών πρόνοιας.
Η ουσιαστική επανασυγκρότηση και ο επαναπροσανατολισμός του δημόσιου τομέα, που δεν επιτυγχάνονται με τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες, έχουν κεντρικό ρόλο στην προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση, έξω από τα μνημόνια της λιτότητας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου