Στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, σήμερα 12/8/2013, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων και πολιτών, με θέμα τη συνεχιζόμενη συστηματική υποβάθμιση τον παροχών υγείας και τον κίνδυνο κλεισίματος νοσηλευτικών μονάδων . Οι συμμετέχοντες  στην συγκέντρωση, δήλωσαν παρών στην πρόταση για δημιουργία ανοικτής επιτροπής αγώνα φορέων και πολιτών, για να μην κλείσουν κλινικές του Νοσοκομείου μας και για την ενημέρωση τον συμπολιτών μας, για την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη στο νομό μας. Οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας, μαζί  με πολίτες της Πιερίας αποφάσισαν να διεκδικήσουν αγωνιστικά το δικαίωμα για δωρεάν ποιοτική δημόσια υγεία. 


Εργαζόμενοι του Ψυχιατρείου, του Νοσοκομείου, του ΕΚΑΒ, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ στην Πιερία, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, ο πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου, ο πρόεδρος του σωματείου οικοδόμων, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΚΤΕΛ, η εκπρόσωπος των δασκάλων, δήλωσαν ότι η κατάσταση στον χώρο της υγείας αφορά όλους τους πολίτες και ότι πρέπει να απαντήσουμε στην πολιτική που μετράει τα πάντα με αριθμούς  και που εντάσσει τα νοσοκομεία  στη λογική του κέρδους και τις επιχειρηματικότητας !!! 
 Η πολιτική αυτή τον αριθμών είναι αυτή που ευθύνεται για τη δημιουργία εκατομμυρίων ανέργων, για το κλείσιμο χιλιάδων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων , ευθύνεται για τι μείωση του βοιωτικού επιπέδου όλου του ελληνικού λαού, για τη φτώχια, την εξαθλίωση, αυτή η πολιτική που αυξάνει της αυτοκτονίες  και γεννά ασθένειες!!!    
Η κυβέρνηση καταργεί νοσοκομεία ( το Λοιμωδών, το Αφροδισίων και την Παναγία στην Θεσ/νίκη ) που δεν είναι "βιώσιμα", δηλαδή κερδοφόρα! Και βάζει στον προθάλαμο της συρρίκνωσης, το νοσοκομείο Κατερίνης και το ψυχιατρείο.
Εμείς λέμε ότι την πολιτική για την υγεία την καθορίζεις  με βάση τις ανάγκες των πολιτών και όχι τον αριθμών!!!
Αυτή η πολιτική και όσοι την εκφράζουν πρέπει να βρουν απέναντι τους  μια μεγάλη Πιερική συμμαχία πολιτών.
Δεν μπορούν να συνυπάρξουν κέρδη και δικαιώματα. Κέρδη και υγεία!
ΤΩΡΑ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να χτίσουμε με ενότητά την συμμαχία φορέων και πολιτών, μαζί με όλους τους Πιερείς  για να μην περάσουν τα σχέδια τους στην υγεία. Όλοι σε αγώνα, για δημόσια και δωρεάν περίθαλψη.
Άμεσα πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών και πληρωμάτων ασθενοφόρων, δηλαδή να στηριχθεί με έμψυχο δυναμικό και υγειονομικό υλικό το Νοσοκομείο, το Ψυχιατρείο, το ΕΚΑΒ, τα κέντρα υγείας και τα Αγροτικά ιατρεία.
Η επιτροπή καλεί όλους τους πολίτες και φορείς της Πιερίας να συμμετέχουν στην κοινή δράση για να επιβάλλουμε λύσεις που θα ικανοποιούν τις ανάγκες της περιοχής μας. Ενημερωθείτε για τα αδιέξοδα στον χώρο της υγείας στην Πιερία.                                               
ü  ΟΧΙ  ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ!
ü  ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ .
ü  ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟΥ.
ü  ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑΒ.
ü  ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

τηλ επικοινωνίας :
69 32 20 34 59
69 44 69 88 28
69 77 47 42 95
69 70 09 60 33   
Email :epitropiygeiapieria@gmail.com