Σάββατο, 10 Αυγούστου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ για το μνημόνιο με Ισραήλ: Μετατρέπουν την Ελλάδα σε ενεργειακό και στρατιωτικό προτεκτοράτο

Ανακοίνωση του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το «μνημόνιο συναντίληψης» Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ για την ενέργεια και τους υδάτινους πόρους.


«Η δικομματική τροΐκανή κυβέρνηση προχωρά ακάθεκτη στην μετατροπή της χώρας από αποικία χρέους σε ενεργειακό και στρατιωτικό προτεκτοράτο της αμερικανοΐσραηλινής συμμαχίας στην περιοχή. Μακριά από κάθε έννοια δημοκρατικού και κοινοβουλευτικού διαλόγου και ελέγχου, σε συνθήκες πλήρους αδιαφάνειας, και με την «υψηλή κηδεμονία» των ΗΠΑ, η ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε μια συμφωνία με Ισραήλ και Κύπρο. Ο ελληνικός λαός αγνοεί πλήρως τις λεπτομέρειες και τις καταστροφικές συνέπειες που αυτή θα φέρει για την σταθερότητα, την ειρήνη και την ισότιμη συνεργασία που έχουν ανάγκη οι λαοί και οι χώρες της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου.
Το ότι η ηγεσία των ΗΠΑ τονίζει σε υψηλούς τόνους την «νατοϊκή αξία» της Ελλάδας σε συνθήκες μεγάλης γεωπολιτικής ρευστότητας στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική και στον αραβικό κόσμο, προμηνύει την έμμεση η άμεση εμπλοκή της χώρας μας ως προκεχωρημένου φυλακίου, στους επικίνδυνους νατοϊκούς σχεδιασμούς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίζει να μάχεται για την λαϊκή κυριαρχία, την εθνική ανεξαρτησία, απαλλαγμένη από το μνημόνιο και τις «θανατηφόρες» πολιτικές του και για τον ρόλο μιας Ελλάδας πυλώνα σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου