Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2013

Μια συνάντηση για το νερό που πρέπει να γίνει

Πρωτοβουλία Πολιτών
για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης

Μια συνάντηση για το νερό που πρέπει να γίνει

    Συζήτηση για το πρόβλημα της έλλειψης νερού ενόψει του καλοκαιριού, αλλά και της ποιότητάς του,  ζήτησε για μια ακόμα φορά στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο η δημοτικής μας παράταξη με πρόταση του δημοτικού συμβούλου Αντώνη Δ. Μάντζιου.

     Συγκεκριμένα έγινε πρόταση στον δήμαρχο Κατερίνης πριν την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της  17ης Ιουνίου 2013, να γίνει διαδημοτική συνάντηση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων των Δήμων Κατερίνης και Πύδνας – Κολινδρού, μαζί με την διοίκηση του συνδέσμου ύδρευσης Βόρειας Πιερίας όπου να συζητηθούν εκεί και να υποβληθούν προτάσεις όσον αφορά τα προβλήματα λειτουργίας του Συνδέσμου ύδρευσης, το πρόβλημα της προστασίας των δικτύων ύδρευσης από κλοπές και ζημίες, το πρόβλημα της λειτουργίας του διυλιστηρίου αλλά και το πρόβλημα διάθεσης του νερού της Μόρνας τόσο για ύδρευση αλλά και για άρδευση αξιοποιώντας την υπερχείλιση του φράγματος της Μόρνας, με τελικό στόχο να μην υπάρξουν προβλήματα ύδρευσης τόσο σε ποσότητα όσο και ποιότητα στις τοπικές και δημοτικές κοινότητες που υδρεύονται από τον Σύνδεσμο και να δοθεί το υπόλοιπο νερό στην άρδευση .
       Ο δήμαρχος Κατερίνης  θεώρησε πολύ ουσιαστική την πρόταση μας και ανέλαβε  την υποχρέωση  για την σύγκληση της διαδημοτικής συνάντησης χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει γίνει η συνάντηση. 
     Επειδή εμείς θέσαμε εκ νέου το θέμα στο γραφείο του δημάρχου, επειδή ήδη τα προβλήματα του νερού είναι οξυμένα τόσο με διακοπές σε Τρίλοφο, Κούκο κλπ. όσο και με την ποιότητα του νερού, επειδή  οδεύουμε ήδη στα μέσα του καλοκαιριού,  για τους λόγους αυτούς καλούμε και δημόσια την δημοτική μας αρχή και προσωπικά τον δήμαρχο Κατερίνης να προχωρήσει τις διαδικασίες για την διαδημοτική συνάντηση με σκοπό την  δρομολόγηση λύσεων ώστε τα χωριά μας να έχουν πρόσβαση στο δημόσιο αγαθό που είναι το νερό.
      Καλούμε παράλληλα όλες τις παρατάξεις των δύο δήμων, τους φορείς αλλά και τους δημότες να αναλάβουν σχετικές πρωτοβουλίες με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων ύδρευσης των συνδημοτών μας. 

Κατερίνη 4/7/2013
Αντώνης Δ. Μάντζιος, οικονομολόγος,
δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου