Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

1ο Camping Nέων ΣΥΡΙΖΑ: Όταν ο Μαρξ συνάντησε το τάνγκο πάνω σε μια ψάθα


1ο Camping Nέων ΣΥΡΙΖΑ: Όταν ο Μαρξ συνάντησε το τάνγκο πάνω σε μια ψάθα

http://www.avgi.gr/article/658267/1o-camping-neon-suriza-otan-o-marx-sunantise-to-tangko-pano-se-mia-psatha

Συζητήσεις, θεματικά workshop, συναυλίες και λαϊκά γλέντια, προβολές ταινιών και beachparties, εκδρομές και αθλητικές δραστηριότητες. Το 1ο Camping Νέων ΣΥΡΙΖΑ τα έχει όλα, συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Χωρίς ν' αναιρεθεί ο χαλαρός χαρακτήρας των διακοπών, σε διάστημα δέκα ημερών (25/7-4/8) προτάσσεται ένα διαφορετικό μοντέλο καθημερινότητας, που στηρίζεται στην αλληλεγγύη, τη συλλογική δημιουργικότητα και αντιμάχεται "το πνιγηρό κλίμα της κοινωνικής απογοήτευσης και της απομόνωσης".
Στην επαύριο του συνεδρίου, νέοι ανένταχτοι, κομματικές νεολαίες κι οργανώσεις με το βλέμμα στην ενιαία νεολαία ΣΥΡΙΖΑ απ' όλη την Ελλάδα θα συναντηθούν στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας, σε μια κομβική τοποθεσία όπως μας λέει στην "Α" η Λυδία Λιοδάκη, 22 ετών φοιτήτρια στα Γιάννενα. "Είναι μια πόλη που λόγω του λιμανιού δεχόταν μεγάλο αριθμό μεταναστών, που έχει μειωθεί λόγω των ρατσιστικών κρουσμάτων και της καταστολής. Λειτουργούν κρατητήρια για τα οποία οι αναφορές που έχουμε φανερώνουν ότι δεν τηρούνται οι ελάχιστες συνθήκες υγιεινής". Παρεμβάσεις με σκοπό να σταματήσει ο συνεχής καθημερινός βασανισμός ανθρώπων θα βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας των νέων ΣΥΡΙΖΑ.
Οι ακτιβισμοί δεν θα περιοριστούν στο μεταναστευτικό. "Ζητήματα που αφορούν την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, προβλήματα σε νοσοκομειακές μονάδες, καταπάτησης της παραλίας, μας απασχολούν εξίσου", αναφέρει η Έφη Καραγιάννη, 24 ετών, φοιτήτρια στη Φαρμακευτική Αθήνας.
Το καθημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα συζητήσεις για τη δημοκρατία, τον κρατικό αυταρχισμό, ιστορικά γεγονότα (Χούντα - Εμφύλιος), την μετά συνέδριο εποχή για τον ΣΥΡΙΖΑ, τα κινήματα σε παγκόσμιο επίπεδο, την αντίσταση στον φασισμό κ.ά.Θα γίνουν ακόμα workshop με θέμα όπως "Φυλακές και δικαιώματα των φυλακισμένων", "Αντιδραστικές αναπλάσεις του αστικού ιστού", ενώ την Τετάρτη θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο μενού υπάρχουν ακόμα σεμινάρια φωτογραφίας, μαθήματα χορού, βραδιές τάνγκο, προβολές ταινίας και συναυλίες το Σάββατο (Ιtal light, God Sleep), την Τρίτη (Σπύρος Γραμμένος, What the funk), την Παρασκευή (ρεμπέτικο) και το Σάββατο 3/7 (Blue Monday).
Γιατί δεν αξίζει κανείς να χάσει το 1ο κάμπινγκ των Νέων ΣΥΡΙΖΑ; "Είναι μια άλλη πρόταση για τη διαχείριση του χρόνου, για την αντιμετώπιση της ζωής μας, για την οργάνωση της καθημερινότητας μας. Να δώσουμε μια πολιτική απάντηση σε όσους μας λένε ότι είμαστε μια "χαμένη γενιά", μας απάντησε ο Σωκράτης Γιαννόπουλος, μεταπτυχιακός φοιτητής στην Αθήνα, 27 ετών.
Οι αναχωρήσεις θα πραγματοποιούνται στις 24, 25 και 26 Ιουλίου, ενώ η επιστροφή θα πραγματοποιηθεί στις 4/8. Διαμονή κατ' άτομο: 4 ευρώ/ημέρα. Οι παραπάνω τιμές θα ισχύουν με την εκπτωτική κάρτα συμμετοχής στο camping (κόστος 15 ευρώ για παραμονή 4-10 ημερών και 5 ευρώ για 3 ημέρες).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου