Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΣΕΕΠΥ ΠΙΕΡΙΑΣ: Κάτω τα χέρια από τη Δημόσια Τηλεόραση

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΕΜΠΟΡΙΟ και την ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
(ΣΕΕΠΥ ΠΙΕΡΙΑΣ)
Κάτω τα χέρια από τη Δημόσια Τηλεόραση
Καταδικάζουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, εκφράζουμε την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στην ΕΡΤ.
Η τρικομματική συγκυβέρνηση του Μνημονίου συνεχίζοντας τον ολισθηρό αυταρχικό της κατήφορο, προχώρησε στην πρωτοφανή για τα δημοκρατικά χρονικά απόφαση για κλείσιμο μέσα σε μια νύχτα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, στο κλείσιμο των πομπών και στη θυσία των 2.500 εργαζομένων σε αυτήν, κατ΄ επιταγή της Τρόικας και των δανειστών. Με αυτό τον τρόπο πριμοδοτεί την ιδιωτική κατευθυνόμενη ενημέρωση και ψυχαγωγία σε μια εποχή σκοταδισμού και αντιδημοκρατικών πρακτικών.
Το προμελετημένο έγκλημα κατά τις ΕΡΤ, δεν μπορεί να περάσει έτσι. Αποτελεί προπομπό και για άλλους δημόσιους οργανισμούς και φορείς. Είναι ο «πιλότος» και για άλλες απολύσεις και διαθεσιμότητες.

Η κυβέρνηση, υποχείρια των δεσμεύσεών της απέναντι στην τρόικα, προχώρησε στη δημοσίευση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία παραχωρεί πραξικοπηματικά στον εαυτό της το δικαίωμα να προβαίνει,ερήμην της Βουλής, αυθαίρετα και χωρίς καμία αιτιολογία και λογοδοσία, στο κλείσιμο ή τη συγχώνευση οποιουδήποτε φορέα του Δημοσίου.
Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και οι εργαζόμενοι σε αυτήν αποτελούν το πρώτο κύμα των 14.500 απολύσεων που έχουν αποφασιστεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου. Θα ακολουθήσουν και χιλιάδες άλλες μέσω της συγχώνευσης και κατάργησης των οργανισμών του Δημοσίου, η πλήρης διάλυση του οποίου αποτελεί στόχο και της κυβέρνησης και της τρόικας. Θύματα δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, θύματα θα είμαστε όλοι, που σιγά - σιγά θα στερηθούμε στοιχειωδών κοινωνικών υπηρεσιών.
Αγωνιζόμαστε για Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, που θα προσφέρει πλουραλιστική και ελεύθερη ενημέρωση, ψυχαγωγία και πολιτισμό.
Ο αγώνας ενάντια στις αυταρχικές – αντεργατικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Κυβέρνησης είναι κοινός για όλους τους εργαζόμενους.
ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ- ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ –ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΙΜΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου