Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Aνακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΠΙΕΡΙΑΣ: Πραξικόπημα ενάντια στη δημοκρατία το λουκέτο στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση


 
Χθες, πριν από τα μεσάνυχτα, η κυβέρνηση Σαμαρά προχώρησε σε μια απίστευτη για τα δημοκρατικά δεδομένα κίνηση: κατέβασε τους διακόπτες της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης! Με μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αποφάσισε και διέταξε να κλείσει τη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση σα να είναι τσιφλίκι της!
 
Πρόκειται για πραξικόπημα, που στρέφεται ευθέως όχι μόνο ενάντια στους χιλιάδες εργαζόμενους της ΕΡΤ, αλλά ενάντια στον ελληνικό λαό στο σύνολό του, ενάντια στη δημοκρατία.
 
Βάζουν λουκέτο στην ΕΡΤ λέγοντας ψέματα. «Μνημείο αδιαφάνειας» τη χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος  Κεδίκογλου, όταν ως αρμόδιος υπουργός πρωτοστάτησε στο διορισμό δεκάδων «ημετέρων» σε υψηλόμισθες θέσεις.
Λένε ψέματα στον ελληνικό λαό ότι δήθεν κόπτονται για τη σπατάλη, διότι η ΕΡΤ δίνει στο δημόσιο προϋπολογισμό και δεν παίρνει.
 
Η κυβέρνηση φιμώνει τη δημόσια τηλεόραση για δυο λόγους.
Ο πρώτος λόγος, διότι αυτό απαιτεί η τρόικα. Απαιτεί ανθρωποθυσίες χιλιάδων εργαζομένων. Ξεκινούν από την ΕΡΤ και θα έχει συνέχεια. Τίποτε δημόσιο δε θα αφήσουν όρθιο, κι όταν λέμε δημόσιο, δε μιλάμε μόνο για δημόσιους υπαλλήλους αλλά για δημόσια αγαθά, όπως η υγεία κι η παιδεία.
Δεύτερον, διότι θέλει να μετατρέψει τη δημόσια τηλεόραση σε μια νέα ΥΕΝΕΔ, όπως την εποχή της δικτατορίας, που θα παίζει μονάχα προγράμματα υποστήριξης της κυβέρνησης, χωρίς να υπάρχουν άλλες φωνές.
 
Πρόκειται για μια απόπειρα κατάλυσης της ελεύθερης, δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
από την κυβέρνηση Σαμαρά, που έχει τη στήριξη μόνο της «Χρυσής Αυγής».
Καλούμε τους δυο άλλους κυβερνητικούς εταίρους να αναλογιστούν την ευθύνη τους γι’ αυτήν την αυταρχική, αδιανόητη και αντιδημοκρατική απόφαση της κυβέρνησης που στηρίζουν.
Καλούμε όλο τον ελληνικό λαό να πάρει την υπόθεση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στα χέρια του.
Είναι δυνατόν να σκεφτεί κανείς ότι η ενημέρωσή μας, η ενημέρωση των πολιτών αυτής της χώρας, θα εξαρτάται από τα κανάλια των μεγαλοεργολάβων δημοσίων έργων και των πετρελαιάδων της ιδιωτικής τηλεόρασης;
Μπορεί κανείς να διανοηθεί τι μπορεί να σημαίνει για τη χώρα και τη δημοκρατία η αποκλειστική χειραγώγηση της κοινής γνώμης από τον Βαρδινογιάννη, τον Λάτση, τον Μπόμπολα και τους λοιπούς κρατικοδίαιτους μεγιστάνες του πλούτου;
Η εκπομπή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είναι ζήτημα δημοκρατίας. Λουκέτο πρέπει να μπει στην τρόικα και την κυβέρνηση του μνημονίου και όχι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.  

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΙΣ 8.30 ΜΜ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

                                                                                                                   Γραφείο Τύπου
 
                                                                                            ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου