Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΠΙΕΡΙΑΣ- Καμία ανοχή στον αγριανθρωπισμό



 
 
Καμία ανοχή στον αγριανθρωπισμό
 
Αποτελεί ύβρη απέναντι στα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας η πρόσκληση που απεύθυνε η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στο νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής να καταθέσει στεφάνι την ημέρα Μνήμης τους.
 
Είναι προσβολή απέναντι σε νεκρούς και ζώντες να ανέχεται την υποκριτική επίδειξη
«σεβασμού» στα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας από εκφραστές κι εκπροσώπους μιας ιδεολογίας που ευθύνεται για τις μεγαλύτερες γενοκτονίες που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα.
 
Είναι επίσης απορίας άξιο πώς οι εκπρόσωποι της Βουλής, της Αυτοδιοίκησης, των φορέων και των Συλλόγων του νομού το αποδέχθηκαν χωρίς διαμαρτυρία. Ως να μη γνωρίζουν για τις αλλεπάλληλες δολοφονικές επιθέσεις Χρυσαυγιτών κατά ανυπεράσπιστων φτωχών μεταναστών, για τα χιτλερικά σύμβολα και τις ακραία ρατσιστικές ιδέες, για τις συμμορίτικες πρακτικές βίας και απειλής κατά και των πιο στοιχειωδών δημοκρατικών ελευθεριών.
 
Αυτό που δεν είναι άξιο απορίας είναι το «γιατί» αυτή η εγκληματική οργάνωση, που εμπίπτει στις διατάξεις του κοινού ποινικού Δικαίου, αποθρασύνεται μέρα με τη μέρα. Γιατί απολαμβάνει ασυλία από τις Αρχές. Γιατί οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής λειτουργούν σαν το μακρύ χέρι του συστήματος που θέλει να φορτώσει  τις ευθύνες στους μετανάστες, ή τους συνδικαλιστές και όχι στους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους τραπεζίτες και τους τροϊκανούς.
 
Καλούμε την κοινωνία της Πιερίας να περιθωριοποιήσει αυτόν τον αγριανθρωπισμό. Αν επιτρέψουμε να δυναμώσει κι άλλο θα μας κατασπαράξει όλους, όπως το έπραξε και πριν μερικές δεκαετίες.
Αυτήν τη βαρβαρότητα, μαζί και τη βαρβαρότητα που τη γέννησε-τα μνημόνια, το  «τσεκούρωμα» του κοινωνικού κράτους και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου- πρέπει να τις εμποδίσουμε.
Το χρωστάμε στους νεκρούς μας, στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας. Στη μνήμη των πρώτων, στη δική μας αξιοπρέπεια και στο μέλλον της κοινωνίας μας.
 
 
Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Πιερίας

1 σχόλιο:

  1. Γιατί? Διότι κερδίζει τον απλό άνθρωπο. Γιατί τον κερδίζει? Διότι εμείς τρομπάρουμε. Γιατί και με ποιόν τρόπο εμείς τρομπάρουμε? Αυτό είναι το ερώτημα σύντροφοι. Και μην καταφεύγουμε στον κάθε Δένδια να μαζέψει τα βοθρολύματα -Κυρία, κυρία, ο Νικολάκης μου μουτζούρωσε το τετράδιο... Ντροπή μας ρε! Αντί να αναλογιστούμε που είμαστε λάθος φωνάζουμε τη δασκάλα να τραβήξει τ' αυτί στα κωλόπαιδα. Γιατί για την δασκάλα κι εμείς κωλόπαιδα είμαστε. Οχι ρε συντρόφια! Τώρα να αναρωτηθούμε που και πως φταίμε. Γιατί εμείς φταίμε, όχι οι Αρχές. Πόλεμο έχουμε. Οι Αρχές είναι ο εχθρός. Και αν ηττηθούμε δεν θα φταίει ο εχθρός

    ΑπάντησηΔιαγραφή