Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Καμιά θυσία γι αυτήν την κυβέρνηση. Όλοι και όλες στον αγώνα για την ανατροπή της.



 


Πραγματικά άτυχη στιγμή διάλεξε ο κ. Παπαθανασίου για  να καλέσει τους πολίτες  να στηρίξουν την  τρικομματική κυβέρνηση πάση θυσία ξεχνώντας ακόμα και  αυτά που έλεγε παλαιότερα σχετικά με τις επιπτώσεις του μνημονίου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση .
 
Την ώρα που με το πολυνομοσχέδιο παραβιάζονται Σύνταγμα και Κοινοβουλευτική δημοκρατία, την ώρα που ετοιμάζονται απολύσεις στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την ώρα που η κυβέρνηση  επιβάλλει νέα χαράτσια σε βάρος  των μη εχόντων, με αστειάκια, χαριεντισμοί, και πολλά χαμόγελα ο κ. Παπαθανασίου μας καλεί σε στήριξη της κυβέρνησης πάση θυσία.
Φαίνεται ούτε η μείωση των εκ του νόμου αποδιδόμενων πόρων της Τ.Α. κατά 65%, ούτε η εφεδρεία και οι αναγγελθείσες απολύσεις, ούτε ο ορισμός οικονομικού επιτρόπου και η προβλεπόμενη κάλυψη των ελλειμμάτων της Τ.Α. με αυξήσεις δημοτικών φόρων και τελών  μπορούν να βγάλουν τον κ. δήμαρχο από τον πολιτικό του νιρβάνα.
Και φυσικά του διαφεύγει το 30% των ανέργων, το κλείσιμο των μικρομεσαίων, η μακροχρόνια ύφεση, η λεηλασία των φυσικών μας πόρων, η φορολογική αφαίμαξη όλων, ο ξενιτεμός της νεολαίας μας σε αναζήτηση εργασίας.
Όσο για τον κ. υπουργό Μακεδονίας Θράκης (δημοσίων σχέσεων και άνευ αντικειμένου, που σημειωτέον του ετοιμάζουν και υφυπουργό αδρανείας) και τους παρευρισκόμενους χαριεντιζόμενους περιφερειακούς συμβούλους θα είχε ενδιαφέρον να επισκεφθούν  την Βρύα, στον δρόμο που κατολίσθησε για  να αναλάβει τις ευθύνες του ο υπουργός.
Τα πράγματα κύριοι της κυβέρνησης, της κυβερνητικής αυτοδιοίκησης, αλλά και της «ανεξάρτητης αυτοδιοίκησης »  είναι πολύ σοβαρά για να τα αντιμετωπίζουμε στα πλαίσια των δημοσίων σχέσεων με γελάκια και αστεϊσμούς.
Σήμερα η πατρίδα μας κινδυνεύει με ολοκληρωτική καταστροφή. Σήμερα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση, μια κυβέρνηση της Αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ,  για να πει όχι στον μνημονιακό κατήφορο, να επαναδιαπραγματευθεί το δημόσιο χρέος με στόχο την διαγραφή του ή την σημαντική μείωσή του, να διαμορφώσει μαζί με το λαό  ένα πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας στοχεύοντας στην επίλυση των αναγκών των πολιτών και όχι στα κέρδη των μονοπωλίων.
Γι αυτή την κυβέρνηση καλούμε τον λαό της Πιερίας να δώσει ενωτικά τον αγώνα του.
Καμιά θυσία για  την τρικομματική  κυβέρνηση Σαμαρά, καμιά αυταπάτη, καμιά προσδοκία από αυτήν και τα εξαπτέρυγά της.   
 
Κατερίνη 28/4/2013
       ΣΥΡΙΖΑ  ΠΙΕΡΙΑΣ
Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου