«Απαράδεκτες μεθοδεύσεις του Υπουργείου Παιδείας για την επίσπευση της εφαρμογής της αξιολόγησης στην εκπαίδευση, με τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο», τιτλοφορείται η σχετική ανακοίνωση του τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ που αναφέρει:



Ο Υπουργός Παιδείας δεν φείδεται χρόνου ούτε μέσων προκειμένου να υλοποιήσει τις μνηνονιακές πολιτικές της τρικομματικής κυβέρνησης στο χώρο της παιδείας. 

Βιάζεται με fast track μεθόδους να επιβάλει την συρρίκνωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσω του σχεδίου Αθηνά, επείγεται να προχωρήσει την εφαρμογή της αξιολόγησης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. 

Σε σχέδιο νόμου με τίτλο: « Επείγουσες ρυθμίσεις στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής» προστέθηκε άρθρο με θέμα: « Αρχές διασφάλισης της ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» για να μην αποκλίνει, λέει, το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα  από τα κρατούντα σε διεθνές επίπεδο !

Δήθεν,  γιατί αλήθεια κύριε Υπουργέ,  το 2,15 % επί του ΑΕΠ για την παιδεία δεν αποκλίνει από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο; Γιατί δεν δείχνετε την ίδια βιασύνη για να λύσετε τα πραγματικά τραγικά προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης; 1300 καθηγητές λείπουν ακόμα και σήμερα από τα δημόσια γυμνάσια και λύκεια, 32.000 ώρες διδακτικές έχουν χαθεί μέχρι τώρα και κάθε μέρα που περνάει ο αριθμός τους αυξάνεται , τα σχολεία αδυνατούν να καλύψουν, λόγω έλλειψης χρημάτων, ακόμα και βασικές λειτουργικές δαπάνες (  τηλέφωνο, νερό, θέρμανση ).


Η ελληνική κοινωνία ζει σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης, γιατί πως αλλιώς να χαρακτηρίσουμε το γεγονός πως στον 21ο αιώνα χάνονται ανθρώπινες ζωές από αναθυμιάσεις μαγκαλιού, η δημόσια εκπαίδευση καταρρέει. Αν λειτουργούν ακόμα τα δημόσια σχολεία αυτό οφείλεται στις ζωντανές δυνάμεις της εκπαίδευσης, που επιμένουν να κρατούν ακόμα και σε αυτή την κρίση, ζωντανό το δημόσιο σχολείο και πασχίζουν για τη βελτίωση του.


Η μόνη λύση που υπάρχει σήμερα για να σταματήσει η καταστροφή της κοινωνίας  είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής, η ακύρωση των μνημονίων και η δημιουργία των προϋποθέσεων για κυβέρνηση της αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.


Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα συνεχίζει να αγωνίζεται μαζί με όσες και όσους διεκδικούν την οικοδόμηση ενός διαφορετικού δημόσιου Σχολείου, όπου η έγνοια για την ολόπλευρη μόρφωση της νέας γενιάς θα συνδέεται με το όραμα μιας άλλης κοινωνίας, δεσμευμένης στη δημοκρατία, την ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη.
8
 
 
1
 
 
0
googleplus
 
10