Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΪΣΜΟΣ



Του Γιάννη Τεκίδη

    Η αμετροέπεια, η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός, έχουν καταστεί συστατικά στοιχεία της δράσης και της συμπεριφοράς πολιτευτών και βαστάζων του σάπιου πολιτικού συστήματος που το υπηρετούν και αγωνίζονται για την μακροημέρευσή του, φυσικά με το αζημίωτο. Ο Νομός μας όπως και όλη η επικράτεια, πλήττεται ανηλεώς από την κρίση, την οικονομική δυσπραγία, την ανεργία και την περιθωριοποίηση του ενεργού δυναμικού του. 

Κοντά σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα χτύπημα που βυθίζει τον κόσμο της Πιερίας περισσότερο στην ανέχεια και ιδιαίτερα τους επαγγελματίες, τους εμπόρους και τους ασχολούμενους με τον τουρισμό. Ο λόγος για τα περίφημα διόδια, που σφίγγουν σαν μέγγενη την περιοχή μας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν ιδιωτικά συμφέροντα μεγαλοεργολάβων, ιδιοκτητών εταιριών και μέσων μαζικής επικοινωνίας, οι οποίοι από την πλευρά τους ανταποδίδουν την γαλαντομία του γαλαζοπράσινου γκουβέρνου που υπέγραψε τις κατάπτυστες συμβάσεις, ποδηγετώντας και διαμορφώνοντας κατά το δοκούν την κοινή γνώμη. Το έχουμε πει και άλλη φορά, το ξαναλέμε και τώρα. Στο τόπο μας, η σημασία και οι έννοιες των λέξεων έχουν προ πολλού βιαστεί, ποδοπατηθεί,, παρερμηνευτεί και η παραδοξότητα έχει προσλάβει την μορφή μιας ιδιότυπης λογικής και κανονικότητας, που δυστυχώς γίνεται αποδεκτή από μεγάλο μέρος του κόσμου.
Τι άλλο από παραδοξότητα μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος την εμφάνιση τοπικών παραγόντων, είτε της τοπικής αυτοδιοίκησης, είτε των τοπικών βουλευτών, ως επικεφαλής του αγώνα που διεξάγει ο Πιερικός λαός για το κλείσιμο των διοδίων, όταν είναι τοις πάση γνωστό ότι οι ίδιοι έμμεσα η άμεσα είναι υποστηρικτές των μνημονιακών, αντιλαϊκών πολιτικών, των οποίων μέρος είναι και η διαχείριση των διοδίων; Νυν δήμαρχος και πρώην βουλευτής τώρα υποκριτικά διατείνεται ότι δεν κατανόησε την εποχή της θητείας του στο κοινοβούλιο, τι ακριβώς περιείχαν και τι προέβλεπαν οι σχετικές με τα διόδια συμβάσεις και τις αποδέχθηκε. Έτερος συνάδελφος του στο Δήμο Κατερίνης έμπλεος αγανάκτησης για όσα λαμβάνουν χώρα στο τόπο μας, κατήγγειλε σε ανοιχτή συνέλευση των εργαζομένων του Δήμου, το υπουργείο Εσωτερικών και την κυβέρνηση για το μέτρο διαθεσιμότητας υπαλλήλων του, με ένα λόγο αντάξιο μέλους του πολιτικού γραφείου της κυβέρνησης του Φ. Κάστρο. Και για να ολοκληρωθεί η εικόνα του τραγέλαφου εκείνης της ανοιχτής συνέλευσης, εκπρόσωποι των τοπικών βουλευτών που ψήφισαν στη βουλή τις απολύσεις εργαζομένων και που βαφτίστηκαν αυτές ΄΄διαθεσιμότητα΄΄, παρέστησαν εκφράζοντας εκ μέρους των αφεντικών τους την ΄΄αμέριστη συμπαράσταση΄΄ στους πληττόμενους. Θράσος, αναλγησία και υποκρισία χωρίς προηγούμενο.
Ανάλογη των παραπάνω και η στάση και συμπεριφορά του άλλου πολυπράγμονα γαλάζιου βουλευτή, ο οποίος όψιμα αντιλήφθηκε την διάλυση της ένωσης γεωργικών συνεταιρισμών, την σπατάλη και κακοδιαχείριση γαλάζιων και πράσινων διοικήσεων επί σειρά ετών, με τα γνωστά αποτελέσματα, ενδιαφερόμενος δήθεν και για την τύχη των εργαζομένων που πετάχτηκαν απλήρωτοι στο δρόμο. Αφήνοντας στη άκρη όλοι οι παραπάνω το προσωπείο του μπροστάρη εκφραστή του παλλαϊκού Πιερικού αιτήματος για κατάργηση των διοδίων, παραβρέθηκαν στη πρόσφατη εκδήλωση των γυναικών της ΝΔ, θερμοί χειροκροτητές της διαπρύσιας θιασώτη υπέρ του μνημονίου και των καταστροφικών πολιτικών του, βουλευτή του ιδίου κόμματος Σ. Βούλτεψη.
Και εν μέσω διοδίων και άλλων δεινών που μας βρήκαν, μπαίνουμε αισίως και στη περίοδο του τριωδίου, αρχής γενομένης από την Κυριακή 24/2/, αφιερωμένης από την εκκλησία στην διδακτική παραβολή του Τελώνου και του Φαρισαίου. Μήπως οι περί ου ο λόγος, πρέπει την παραβολή του Κυρίου να την ξαναμελετήσουν και να στοχαστούν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου