Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Πιερίας, για τις αγροτικές κινητοποιήσεις


logo  


Για τον κόσμο της αγροτιάς, το να είναι σήμερα στο δρόμο και να μάχεται για να μείνει στη γη του, αποτελεί ζήτημα ζωής και αξιοπρέπειας. Η αυξανόμενη συμμετοχή στην κινητοποίηση είναι η εικόνα που μιλάει και τα λέει όλα.

Τα χιλιάδες στρέμματα που θα μείνουν άσπαρτα φέτος δείχνουν από τη μια την τραγική κατάσταση, και από την άλλη το μεγαλείο της ντροπής της μνημονιακής Κυβέρνησης που ψάχνει για πρίγκιπες και επενδυτές στο Κατάρ. Αυτοί που ορκίζονται στην ανάπτυξη της χώρας, την ίδια στιγμή καταδικάζουν χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά στην απραξία, την ένδεια και το ξεκλήρισμα. Όμως, είναι η αγροτική παραγωγή αυτή που πρώτη, από μόνη της, χωρίς καμιά επένδυση – άμεσα- μπορεί σήμερα, τώρα, να αυξήσει το εισόδημα, το ΑΕΠ, να δώσει ώθηση στην οικονομία και να “κινήσει η μηχανή”.

Το ειρηνικό, ενωτικό, μαζικό αγροτικό κίνημα παλεύει , διεκδικεί και προτείνει το αυτονόητο: θέλουμε να δουλέψουμε , μπορούμε να παράξουμε, να αλλάξουμε το συσχετισμό στο εμπορικό ισοζύγιο, να τραφεί η χώρα -και όχι μόνο- με ελληνικά ποιοτικά τρόφιμα και αγαθά.

Αλήθεια, με ποιο ηθικό ανάστημα η “Κυβέρνηση σωτηρίας της χώρας” μπροστά σ’ αυτή την πραγματικότητα μπορεί να κρύβεται πίσω από τις κλούβες, τα ΜΑΤ και την φτηνή επικοινωνιακή πολιτική από τον κόσμο της αγροτιάς;

Η μαζική συμμετοχή του κόσμου στους δρόμους είναι η απάντηση. Η στήριξη από φορείς, κινήματα και συλλογικότητες στον αγώνα είναι η πραγματικότητα που τα λέει όλα. Η θετική απόκριση της κοινωνίας στο ηθικό και το δίκαιο του αγώνα, δίνει δύναμη και προοπτική να γίνουν τα αδύνατα δυνατά και να ανατραπεί η μνημονιακή πολιτική.

Η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση στο αγροτικό κίνημα σήμερα είναι το σινιάλο που σηματοδοτεί την αλλαγή πορείας για το αύριο. Αποτελεί πλέον εθνική υπόθεση η ανάπτυξη της χώρας μέσα από την αγροτική οικονομία.

Καλούμε τη μικρομεσαία αγροτιά να είναι σε αγωνιστική επαγρύπνηση να κατέβει με τα εργαλεία της δουλειάς της στο δρόμο και τα μπλόκα του αγώνα, για την αξιοπρέπεια και την ανατροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου