Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντηση με αξιωματούχους των ΗΠΑ





ΔΗΛΩΣΕΙΣ του Προέδρου της Κ.Ο. ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ μετά τη συνάντησή του με τον βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών, Eric Rubin, και τον υφυπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, Κρίστοφερ Σμαρτ

«Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να παρέμβει σε διεθνές επίπεδο, προκειμένου αφενός μεν να εξηγήσει πως το πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζεται επί τρία χρόνια στην Ελλάδα είναι αδιέξοδο, αφετέρου να διεκδικήσει συμμαχίες διότι το αδιέξοδο του προγράμματος απειλεί όχι μόνο την Ελλάδα αλλά την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία. 

Στο πλαίσιο αυτό είχα τη δυνατότητα στις επαφές με το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ να εξηγήσω τα αδιέξοδα του προγράμματος λιτότητας στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, είχα τη δυνατότητα να εξηγήσω ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει έναν πόλο σταθερότητας, ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας στην πολυτάραχη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Στόχος μας είναι μια πολυδιάστατη και ενεργητική εξωτερική πολιτική. 

Τέλος, εξήγησα ότι στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου η Ελλάδα δεν πρόκειται και δεν πρέπει να διαπραγματευτεί με κανέναν το δικαίωμά της στην αποκλειστική οικονομική της ζώνη. Και μάλιστα, πιστεύουμε ότι αυτό το αναφαίρετο δικαίωμα πρέπει να υποστηριχθεί και από την πλευρά των ΗΠΑ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου